Ministrica za zdravje je sume pri poslovanju Bolnišnice Topolšica naznanila organom pregona. Foto: BoBo
Ministrica za zdravje je sume pri poslovanju Bolnišnice Topolšica naznanila organom pregona. Foto: BoBo

Tako je ministrica ob robu seje državnega zbora poudarila, da so v podatkih revidiranih pogodb našli kršitve, ki nakazujejo sume kaznivih dejanj. Kot je znano, se zaradi preteklih naložb Bolnišnica Topolšica spoprijema z likvidnostnimi težavami. Zaradi izvršb ima blokiran transakcijski račun, tako da nima lastnih sredstev za izplačilo plač.

Ministrica je povedala, da je že opravila razgovore tako z vodstvom bolnišnice kot tudi z določenimi predstavniki sveta zavoda. Poudarila je tudi, da intenzivno iščejo dolgoročno rešitev, ker je finančna težava bolnišnice zelo velika.

V četrtek je predvidena tudi seja sveta bolnišnice, na kateri bodo člani poleg aktualnih zadev obravnavali še finančni načrt bolnišnice za letos in med drugim podajali soglasje za odprodajo nepotrebnega premoženja. Premoženje, ki bi ga bolnišnica lahko odprodala in med drugim zajema nekatera zemljišča in stanovanja, je ocenjeno na milijon evrov.

Naložba, ki najbolj bremeni likvidnostno stanje bolnišnice, je energetska sanacija in obnova bolnišnične stavbe, ki je bila vredna 8,5 milijona evrov, odločitev za obnovo pa sega v čas prejšnjega vodstva bolnišnice.