Za zdaj so položili samo temeljni kamen, gradnja sama se ni začela. Fotografija je simbolična. Foto: BoBo/Srdjan Živulović
Za zdaj so položili samo temeljni kamen, gradnja sama se ni začela. Fotografija je simbolična. Foto: BoBo/Srdjan Živulović

Podjetje Malteški dvori je julija začelo tudi projekt gradnje 38 stanovanj, ki bodo predvidoma končana julija prihodnje leto. Celotna naložba, ki vključuje še gradnjo oskrbovanih stanovanj, je ocenjena na pet milijonov evrov.

Oskrbovana stanovanja bodo namenjena upokojencem in drugim starejšim osebam po 65. letu starosti, predvsem pa tistim, ki potrebujejo delno pomoč in nego po potrebi, obenem pa lahko še samostojno bivajo oz. aktivnim upokojencem, ki si želijo trajno zagotoviti bivanje brez visokih vzdrževalnih stroškov za svoje nepremičnine.

Novi objekt bo imel 20 stanovanjskih enot, neto stanovanjske površine bodo od 35 do 55 kvadratnih metrov. Oskrbovana stanovanja bodo zgrajena v neposredni bližini doma starejših, banke, trgovine, pošte, lekarne in zdravstvenega doma.

V vsa stanovanja bo neoviran dostop za uporabnike z omejenimi možnostmi. Objekt je projektiran brez arhitektonskih ovir in bo imel dvigalo. V vsakem stanovanju bo nameščena tudi oprema, ki bo omogočala uporabnikom 24-urno neposredno povezavo z dežurno zdravstveno službo.

Storitev osnovne in socialne oskrbe bo potekala v obliki pomoči na domu, ki jo organizira polzelska občina. Izvajalec pa bo Dom Nine Pokorn Grmovje, s katerim ima občina sklenjeno pogodbo o izvajanju pomoči na domu za svoje občane.