Foto: Televizija Slovenija/zajem ekrana
Foto: Televizija Slovenija/zajem ekrana

Gimnazija Ormož je ena najmanjših šol v državi. Trenutno jo obiskuje 170 dijakov, slaba polovica prihaja iz domače, preostali pa iz okoliških in tudi oddaljenih občin. Občinsko štipendijo trenutno prejema 22 dijakov.

Štipendijo lahko prejme vsak dijak, ki se vpiše v Gimnazijo Ormož, s povprečno zaključno oceno 4,5. Za ohranitev štipendije pa mora dosegati vsaj prav dober uspeh.

"Kakovost je prisotna v Gimnaziji Ormož, tudi konec koncev rezultate imamo zelo dobre, kar se tiče same mature, tudi ponujamo kakovosten program," pravi župan Ormoža Danijel Vrbnjak.

Letos so imeli tri zlate maturante, lani tudi diamantno maturantko. "Mi smo ponosni na vsakega dijaka posebej, izjemne rezultate dosegajo dijaki na državnih tekmovanjih z raznoraznih področij. Zelo poznani smo seveda tudi po športnem področju in pa po glasbenem področju," je povedala Klavdija Zorjan Škorjanec, ravnateljica Gimnazije Ormož

V Ormožu vsako leto za štipendije v občinskem proračunu namenijo okoli 50 tisoč evrov. "V to so še vključene nekatere druge štipendije, ki jih štipendiramo tudi za preddiplomske, podiplomske študije, tudi nekaj za disertacije, se pravi doktorskih študijev, tako da namenjamo nekje štiri tisoč evrov na mesec," še pojasnjuje župan Vrbnjak. Višina štipendij pa glede na uspeh dijaka znaša od 70 do 90 evrov.

Štipendije v občini Ormož