Foto: BoBo
Foto: BoBo

Prebivalec občine Rogaška Slatina je 1. februarja lani v igri eurojackpot zadel glavni dobitek v vrednosti 11,1 milijona evrov. Po plačilu davka je postal bogatejši za 9,4 milijona evrov, preostanek pa je prek davka šel v proračun občine.

Kot so sporočili z občine Rogaška Slatina, bodo z denarjem, ki so ga prejeli, že letos pristopili k nakupu vozila za izvajanje prevozov občanov v sistemu Prostofer. V ta namen je občina zagotovila 30.000 evrov. Povečala je tudi obseg sredstev za izvajanje projektov ožjih delov skupnosti in zagotovila sredstva za izvedbo dveh večjih javnih koncertov, je zapisano na spletnih straneh Občine Rogaška Slatina.

Sorodna novica Srečnežu, ki je eurojackpot vplačal v Rogaški Slatini, bo na račun kapnilo 9,4 milijona evrov

Glavnina denarja, in sicer 1,4 milijona evrov, naj bi bila sicer po odločitvi občinskih svetnikov namenjena gradnji novega letnega kopališča. Odločitev o porabi denarja, pridobljenega iz eurojackpota, so svetniki sprejeli na podlagi predhodno številnih izvedenih poizvedovanj in dejavnosti, tudi javne ankete o željah občanov, ki jo je občina izvedla med 21. julijem in 15. septembrom lani. Gradnjo kopališča je podprlo 235 od skupno 352 anketirancev.

Sredstva za kopališče preusmerili v nogomet

A kot je poročal časopis Delo, bi bazen v Rogaški Slatini lahko začeli graditi šele leta 2025, zato so del predvidenih sredstev že prerazporedili za nogomet. Nogometnemu klubu Rogaška namreč kaže preboj v prvo ligo, ki pa ji njihov stadion glede na zahteve Nogometne zveze Slovenije ni kos. V občini tako načrtujejo obnovitev obstoječih in gradnjo novih prostorov, preureditev tribune, zagotovitev dodatnih kapacitet stadiona in ureditvi osrednjega igrišča. Po novem bi stadion lahko sprejel približno 950 obiskovalcev. Projekt je ocenjen na 1,19 milijona evrov, 800.000 evrov so prerazporedili iz sredstev, ki so bila prvotno namenjena za gradnjo letnega bazena.

Kaj to pomeni za bazen, za katerega bo po prenovi stadiona ostalo še 650.000 evrov, za zdaj ni jasno.