Pečanova meni, da sta kampanji list Izola je naša in Piran je naš vodeni iz koprske centrale. Foto: RTV SLO
Pečanova meni, da sta kampanji list Izola je naša in Piran je naš vodeni iz koprske centrale. Foto: RTV SLO
Boris Popovič
Popovič je v intervjuju navedel tudi, da naj bi bila novinarka Vidrihova varovanka Izolske županje Brede Pečan, kar je slednja zanikala. Foto: RTV SLO
Primorske novice
Edini primorski dnevnik je po mnenju koprskega župana potreben kadrovske prevetritve. Foto: RTV SLO

Kandidatka SD-ja za vnovičen mandat meni, da želi Popovič z navedbami v Primorskih novicah prevzeti oblast v Izoli in Piranu, kjer se bosta za županski stol v 2. krogu potegovala kandidata z njegovo podporo.



Obsodbe ne ponehajo
Poleg aktiva novinarjev Primorskih novic in novinarskega sindikata omenjene hiše pa sta Popovičev verbalni napad na novinarko PN-ja medtem obsodila tudi Društvo novinarjev in Sindikat novinarjev Slovenije. V odprtem pismu organizaciji Popoviča zaradi ponedeljkovega dogodka pozivata k javnemu opravičilu Vidrihovi, dejanje pa označujeta za napad na dostojanstvo in avtonomijo novinarstva. Zanikanje in obsodbo novinarke s strani župana pa sta organizaciji označili kot cinizem, ki si ga najvišji predstavnik občine v odnosu do javnosti ne bi smel privoščiti.

Popovič naj bi zaradi vprašanja, kako komentira govorice, da v Kopru nastaja leglo mafije, verbalno napadel novinarko časopisa Primorske novice Petro Vidrih, kar pa so na občini Koper zanikali. Popovič, ki je bil na nedeljskih lokalnih volitvah ponovno izvoljen za župana s kar 70,27-odstotno podporo, je Vidrihovi očital, da je nesramna, jo zmerjal in z roko nakazal udarec proti njej.

Popovič: Nove volilne spletke
Koprski župan je na konferenci za novinarje ponovno zavrnil očitke o grožnjah novinarki primorskega časopisa in ponovil obtožbo, da je Petra Vidrih glasnica izolske županje Brede Pečan. Po njegovem mnenju gre pri dogodkih zadnjih dni le za nove volilne spletke. Na, po njegovih besedah, provokativno vprašanje novinarke o govoricah, da v Kopru nastaja leglo mafije, je moral odgovoriti, saj je šlo po njegovem mnenju za provokacijo ter žalitev 70 odstotkov koprskih volilcev, ki so mu preteklo nedeljo podelili glas.

Dodal je, da bi bilo treba Primorske novice kadrovsko prevetriti, kar po njegovih besedah dokazuje tudi upad naročnine, kar naj bi bila posledica tega, da ne gre več za časopis z modro, pač pa z rumeno glavo, meni Popovič. Povedal je, da je Mestna občina Koper naročnino odpovedala v ponedeljek.