V Škofji Loki sta sporna dva glasova, za zmago pa bi jih Krajnik potreboval 16. Foto: RTV SLO
V Škofji Loki sta sporna dva glasova, za zmago pa bi jih Krajnik potreboval 16. Foto: RTV SLO
Škofja Loka
Krajnik v primeru, da na občinskem svetu ne bo uspel, napoveduje nadaljevanje na upravnem sodišču in celo na evropskem sodišču. Ob tem zanika očitke, da se ne more sprijazniti z zmago, in dodaja, da bi Drakslerju prvi segel v roko, če bi ta pošteno zmagal. Foto: Turistično društvo Škofja Loka

V ugovoru, ki ga je vložila ena od članic volilnega odbora pri Sv. Lenartu, so kršitev sicer ugotovili, vendar ta ni vplivala na rezultat volitev. Sporna naj bi bila dva glasova, za zmago na volitvah pa Dušan Krajnik potrebuje 16 glasov.

Volivcu so na tem volišču člani volilne komisije dali še dva volilna listka, ki ju je nesel domov ženi in hčerki, nato pa izpolnjena vrnil na volišče. Razen tega pa je delo na volišču potekalo normalno.

Krajnik: Na volitvah tudi druge nepravilnosti
Poraženec na volitvah za župana Dušan Krajnik je prepričan, da so se na volitvah dogajale tudi druge nepravilnosti, ki so jih opazili njegovi volilni zaupniki in zaupniki SDS-a. Dejal je še, da so mu člani občinske volilne komisije povedali, da bodo v četrtek popoldne razpravljali o tem, ali bodo odločitev o pritožbah prepustili novemu občinskemu svetu, ki naj bi se predvidoma sestal v začetku decembra.

Draksler prikazuje potrditev v občinskem svetu
Po neuradnih podatkih je sedanji župan Igor Draksler dobil 16 glasov več kot Dušan Krajnik. Draksler ima podporo le sedmih svetnikov SLS-a in NSi-ja, zato obstaja vprašanje, ali mu bo občinski svet potrdil mandat. Draksler sicer pričakuje potrditev mandata, vendar pa preučuje tudi možnost pritožbe, če se to ne bi zgodilo.