Oba protagonista volitev se razlikujeta za nekaj promilov, kar pomeni zgolj 16 glasov. Foto: RTV SLO
Oba protagonista volitev se razlikujeta za nekaj promilov, kar pomeni zgolj 16 glasov. Foto: RTV SLO
Škofja Loka
Ali so se na volilno nedeljo v Škofji Loki dogajale nepravilnosti, za zdaj še ni znano, saj komisija svojega mnenja še ni povedala. Foto: RTV SLO

Neodvisni kandidat Krajnik to utemeljuje z očitki, da nekateri volilni odbori niso bili sklepčni, da so določeni posamezniki glasovali v imenu celotne družine (o tem je komisiji poročala tudi ena izmed članic volilnega odbora v Svetem Lenartu), da glasovnice niso bile zapečatene in da volilni odbori niso imeli pravih navodil za ravnanje z neveljavnimi glasovnicami.

Zato oporeka zmagi Igorja Drakslerja (SLS). "Šel bom do konca," pravi Krajnik in dodaja, da so Draksler in njegov štab ter volivci "izkoristili nevednost, neznanje, morda pa tudi vednost in znanje posameznih članov volilnih odborov."

Med spornimi dejanji na volilni dan je Krajnik izpostavil tudi primer, ko se je nekdo zmotil pri glasovanju in je zahteval nov listek - tega je tudi dobil. Volilni listki morajo sicer biti omejeni na število volivcev, kar pomeni, da bi ob 100-odstotni volilni udeležbi eden od volivcev ostal brez listka.

Komisija pritožbe že obravnavala
Ugovore o domnevnih nepravilnostih je tamkajšnja volilna komisija že obravnavala, vendar podrobnosti javnosti za zdaj še niso znane. Krajnik ob zavrnitvi sicer napoveduje pritožbo na upravno sodišče, v skrajnem primeru pa se bo obrnil tudi na evropsko sodišče.

Tudi v Izoli poraženec volitev opozarja na domnevne nepravilnosti. Preberite več.