MMC priporoča
Puntarji na Trgu republike pred DZ-jem.
Primorski in Ljubljanski puntarji sta vstajniški skupini, ki se nameravata z državljansko nepokorščino zoperstaviti ukrepom vlade. Foto: BoBo
       Na koncu sem dobil odgovor Jožefa Kavtičnika, ki to ni, ampak pove kakšno, je stanje v tej državi, in sicer da naj zagotovim dokaze, da vsi podpisniki prejemajo minimalne plače. V primeru, ko bo to dokazano, da bo on vložil ta zakon. To pove, kako se naši poslanci delajo norca iz ljudstva.       
 Rok Gros, pobudnik peticije Poslanca na minimalca
Marjan Polšak, župan Ajdovščine
Tudi župan Ajdovščine Marjan Poljšak nasprotuje nepremičninskemu davku in drugim nepravičnim zakonom, ki jih uvaja vlada Alenke Bratušek. Foto: BoBo
       S sedanjo premierko ni nič boljše kot je bilo z vlado Janeza Janše, je kvečjemu slabše. Bratuškova počne vse, kar je počel Janez Janša, a na še slabši način.       
 Vilko Brus, Primorski puntarji
       Imamo hišo, ki je podrtija v velikosti 120 kvadratov in je vredna 126.000 evrov, smo pa videli primer sodnice, katere nepremičnino v velikosti 204 kvadratov, 103 kvadrati so gospodarski objekt, in je vredna 92 tisoč evrov. To je sistem, ki je krivičen do vseh državljanov.       
 David Kristan, Ljubljanski puntarji
VIDEO
Puntarji proti nepremični...

Dodaj v

Puntarji z državljansko nepokorščino proti krivičnim zakonom

Rok Gros: Poslanci se delajo norca iz ljudstva
14. november 2013 ob 11:02,
zadnji poseg: 14. november 2013 ob 12:31
Ljubljana - MMC RTV SLO

»Poslance na minimalce«, »Poslanci, obdavčite si svojo neumnost« - sta transparenta, s katerimi sta vstajniški skupini Primorski in Ljubljanski puntarji nasprotovali nepremičninskemu davku, ki ga bo čez nekaj ur potrdil državni zbor.

»Sprejema se zakon, ki ni vreden svojega imena in je po volji lobijev, prav tistih, ki so vsa leta služili na račun nepobiranja davkov od premoženja,« je v imenu puntarjev na tiskovni konferenci pred spomenikom revolucije opozoril Vilko Brus.

Minimalna stanovanjska površina
Zahtevajo, da se uvede minimalna stanovanjska površina na prebivalca, ki v nobenem primeru ne bo obdavčena, in da se ukine mehanizem, ki državi ali občini dovoljuje takojšnjo zaplembo lastniškega deleža nepremičnine tistim, ki davka niso sposobni plačati.

Dodatno obdavčiti prazne stanovanjske nepremičnine
Zahtevajo, da se dodatno obdavčijo stanovanjske površine, ki izjemno presegajo minimalno določeno površino na prebivalca ter prazne stanovanjske ali gospodarske nepremičnine, ki ne služijo svojemu namenu.

Davek za nepremičnine vrniti ljudstvu
Zahtevajo tudi, da davek na nepremičnine izpolni svojo temeljno funkcijo in se v obliki namenske porabe za infrastrukturo v večjem delu povrne prebivalstvu v lokalnem okolju.
Po prebranih zahtevah je okrog 10-15 puntarjev začelo v glas z dvignjenimi pestmi vpiti » Punt, punt, punt«.

Zapreti lopove
David Kristan iz Ljubljanskih puntarjev je dejal, da skupina, ki ima tisoč članov, od katerih je dejavnih 100, ni strankarsko opredeljena. Zavzema se za pravično državo in za to, da se »zaprejo lopovi, ki so pokradli to, kar nam vsem pripada«. Postregel je z naslednjo primerjavo: »Imamo hišo, ki je podrtija v velikosti 120 kvadratov in je vredna 126.000 evrov, smo pa videli primer sodnice, katere nepremičnino v velikosti 204 kvadratov, 103 kvadrati so gospodarski objekt, in je vredna 92 tisoč evrov. To je sistem, ki je krivičen do vseh državljanov«.

Poslanci nočejo na minimalca
Ljubljanski puntarji so podprli pobudnika Peticije Poslanca na minimalca Roka Grosa, ki jo je v pol leta podpisalo slabih 29 tisoč ljudi. Kot je dejal novinarjem, je podpise dvakrat oddal v državni zbor, kjer so se dvakrat izmikali njegovi pobudi. Na koncu so pripravili predlog zakona in ga predali poslancu Pozitivne Slovenije Jožefu Kavtičniku, ki se je po dolgem prepričevanju le podpisal pod peticijo.
"Na koncu sem dobil njegov odgovor, ki to ni, ampak pove, kakšno je stanje v tej državi, in sicer da naj zagotovim dokaze, da vsi podpisniki prejemajo minimalne plače. V primeru, ko bo to dokazano, da bo on vložil ta zakon. To pove, kako se naši poslanci delajo norca iz ljudstva," je komentiral Rok Gros.

Vilko Brus je prepričan, da bodo naslednje leta poleg lokalnih in evropskih še državnozborske volitve. »Če ne zlepa, pa zgrda. Zavest med ljudmi se širi: ne da je nekaj narobe, temveč zavest, da je mogoče to tudi spremeniti. Če bo kdor koli to spremenil, smo to mi, in ne poslanci. Prihodnje leto bodo verjetno trojne volitve, čeprav se bodo poslanci borili, da ohranijo svoje pozicije".

Uporabili bodo vsa sredstva
Napovedal je, da bodo puntarji uporabili »vsa sredstva, da se krivični zakoni in predpisi negirajo, izničijo, in sicer z državljansko nepokorščino«. »S sedanjo premierko ni nič boljše, kot je bilo z vlado Janeza Janše, je kvečjemu slabše. Bratuškova počne vse, kar je počel Janez Janša, a na še slabši način,« je bil oster Brus.

Inovativna politična sila
Župan Ajdovščine Marjan Poljšak in član Primorskih puntarjev je opozoril, da je temeljna težava politična korupcija, da pa je tudi treba zamenjati politični sistem: ali omejen kapitalizem ali kombinacija socializma in podjetništva. Ker ne želijo ustanoviti stranke, bodo razvijali »inovativno politično silo«, da bi prevzeli oblast.

Saša Banjanac Lubej
Puntarji pred DZ-jem
Puntarji pred DZ-jem
Puntarji pred DZ-jem
Puntarji pred DZ
Prijavi napako
Komentarji
Ostrozor
# 14.11.2013 ob 11:23
Če vlada ne obdavči Cerkve, je stvar nepravična. Obdavčeni bodo ljudje, najbolj bodo na udaru revni. Najbogatejši tajkun pa je neobdavčen.
janez123
# 14.11.2013 ob 11:26
Mene tudi zanima, kako je Bratuškova izračunala tiste povprečne 3€ več na mesec??? Imam majhno stanovanje, minimalne dohodke in bom plačal ca dodatnih 120% več, kot sem plačeval za stavbno zemljišče (100+120 = 220%). Medtem, ko je prijateljeva hiša (slučajno ima on veliko podjetje, ki precej precej dobro služi) ocenjena tako, da bo plačeval 70% mojega prejšnjega stavbnega zemljišča. Kvadrature je v primerjavi vsaj 5x tokliko, kot pri meni.

Poleg tega me pa zanima kako bodo obdavčili tistega, ki je svoje dohodke požrl in ni investiral v lastno nepremičnino? Ob tej vladi se očitno splača bit brezdomec!
valcek2010
# 14.11.2013 ob 11:15
'Minimalna stanovanjska površina' to bi bilo pravilno, luksuz presežkov bi se obdavčil, kar bi bilo pravično, pošteno in demokratično

res pa je 500% politikov in co živi na veliki nogi, hiši avtih, itd, in luskuzni nadstardni opremi, kar pa ni pošteno in demokratično samo kapitalistično je

ne moreš plačevat davka tam kjer živiš, zato da živiš
tomtom
# 14.11.2013 ob 11:37
Ali kdo pozna državo kjer se ne plača davek na neprimičnine.

malta
pozitivc
# 14.11.2013 ob 11:40
Pri nas bomo plačali cca 100% več
Pa kakšne neumnosti tu eni pišete: kao 'katere države pa nimajo nepremičnskega davka?'
Saj smo ga tud mi imeli in je bil, vsaj v naši občini razumen in tudi porabil se je vsaj priblizno OK. Zdaj se bo pa stekal v državno malho brez dna in bo namesto za pluženje cest porabljen za dokapitalizacijo NLB.

Poleg tega pa še vrednosti nepremičnin so ocenjene popolnoma nerealno. Poleg tega so tu še črnje gradnje....
B in .
# 14.11.2013 ob 11:59
Zahtevajo, da su uvede minimalna stanovanjska površina na prebivalca, ki v nobenem primeru ne bo obdavčena ter da se ukine mehanizem, ki državi ali občini dovoljuje takojšnjo zaplembo lastniškega deleža nepremičnine tistim, ki davka niso sposobni plačati.

To je že popuščanje ... tega davka na prvo družinsko nepremičnino, ne bi smelo biti.
Vse je bilo že večkratno preplačano z davki iz različnih naslovov, to je dejstvo.

Npr., znanec, katerega družina kmetuje, je plačal nekaj let nazaj slabih 10 tisoč eur komunalne priključnine za štalo (občina določa). Samo priključnina, brez dela. Cca 900 metrov so morali seveda sami potegniti na svoje stroške ...
Info za tiste, ki nimajo občutka, s kakšnimi stroški se ukvarja nekdo, ki se loti česa podobnega.
Od nakupa zemljišča, gradbeno dovoljenja, vpisa v zemljiško knjigo, komunalnega prklj. itd. itd, do opreme in sprotnih stroškov ...

Odločni ne proti davku na že plačane davke in prispevke, prve družinske nepremičnine.
qwertz
# 14.11.2013 ob 14:32
GD # 14.11.2013 ob 12:16Če mene vprašate je del tega levičarskega davka popolnoma neustaven in sem prepričan da bo ta levičarski davek padel

GD . ti imaš resen problem. . pa kje ti v našem parlamentu vidiš levičarje. . Večina je levakov .. levičar pa ni noben.
Danger_Mouse
# 14.11.2013 ob 12:35
@B in .
# 14.11.2013 ob 12:15

Nepregledne "vstajniške" množice so ponovno okupirale Ljubljano....

Nimajo zakaj protestirati. V teh mesecih, od kar ni gargamela, so se znižale obremitve, stroški povprečnih družin in posameznikov ter zvišale plače. Vedno bolje kaže! Nezaposlenih je manj in manj, povprečno ali višjo plačo ima vsaj 50% Slovencev ...

sarc off //


Sarcasm on. Potrebno je dodati še, da odkar ni več Princa Teme, v državi ni več lačnih otrok in upokojencev na robu preživetja, mediji so lahko zadihali brez režimske cenzure in lahko javnosti končno posredujejo optimistične napovedi prihodnosti, kar je izključno zasluga izredne sposobnosti oz. strokovnosti aktualne oblasti. Skratka: od marca naprej nezadržno postajamo druga Švica ali vsaj druga Avstrija. Sarcasm off.
B in .
# 14.11.2013 ob 12:15
Nepregledne "vstajniške" množice so ponovno okupirale Ljubljano....

Nimajo zakaj protestirati. V teh mesecih, od kar ni gargamela, so se znižale obremitve, stroški povprečnih družin in posameznikov ter zvišale plače. Vedno bolje kaže! Nezaposlenih je manj in manj, povprečno ali višjo plačo ima vsaj 50% Slovencev ...

sarc off //
nevem
# 14.11.2013 ob 12:13
Če bo zakon sprejet, o čemer ne dvomim, bo še vedno največji problem ocena objekta. Saj je, iz do danes videnega, pri "poštenih", ta vse prej kot realna. Če se spomnimo vile predsednice Okrajnega sodišča v Slovenj gradcu, ocenjene na nekaj več kot 90.000 €...
K_ris
# 14.11.2013 ob 12:00
@Marko32

To je ideja socialne države, po kateri naj bi vsak prispeval s svojimi zmožnostmi. In tisti, ki je bogatejši, lahko prispeva več tudi v odstotku in ne le v znesku, pa mu še vedno ne bo hudega.
Vemda
# 14.11.2013 ob 15:49
https://www.facebook.com/LjubljanskiPunt
arji

Objavljamo celotno današnjo izjavo za javnost:

IZJAVA ZA JAVNOST
Novinarska konference, dne 14.11.2013 ob 10. uri pred Spomenikom Revolucije, na Trgu republike v Ljubljani

ZAHTEVAMO PRAVIČNO OBDAVČITEV IN RAZUMNO PORABO DOHODKOV OD DAVKA,

PUNTARJI se zavzemamo za socialno in pravično državo. Verjamemo, da je davke potrebno plačevati zato, da preko njih plačujemo javne storitve, zdravstvo, šolstvo. Da se z denarjem, ki ga državljanke in državljani prispevamo, ravna razumno in gospodarno ter gradi skupna infrastruktura, da se preko davčnega sistema blažijo socialne razlike, da se vsem ljudem omogoči dostop do ustrezne izobrazbe, potrebnega zdravljenja, da se ljudem zagotovi varnost.
Tudi to, da se preko davkov, vzpodbuja razvoj, varovanje okolja, samooskrba s hrano, varuje okolje v katerem živimo in v katerem vzgajamo svoje otroke in varna ter prijetna starost, ko ne zmoremo več naporov vsakodnevnega dela.

Zavedamo se, da je potrebno urediti obdavčitev na segmentu trga nepremičnin, ki je bil dolga leta prepuščen samovolji od katere so imeli največje koristi ravno prekupčevalci z nepremičninami in tisti, ki so v nepremičninah skrivali denar pridobljen na račun spornih poslov skozi procese lastninjenja.

Davek na nepremičnine je nujno potreben. Tudi tega se zavedamo in pričakujemo, da bo vlada, ta ali naslednja, sprejela tak zakon, ki bo izpolnjeval svojo osnovno funkcijo in bo družbi kot celoti prinašal korist. A ta vlada tega ni naredila. Sprejema zakon, ki ni vreden svojega imena. Sprejema zakon, ki je po volji lobijev, prav tistih, ki so vsa leta služili na račun nepobiranja davkov od premoženja.
Edini cilj vlade pri pripravi in sprejemu sedanjega zakona je bil napolniti luknjo, ki so jo gospe in gospodje v hiši nasproti Spomenika Revolucije, v hramu koruptivnosti, sami naredili v bančnemu sistemu. Iz dneva v dan sprejemajo nove in nove obremenitve prebivalstva.
Katerega dela prebivalstva?
Ne tistega, ki je državo pahnil v katastrofo. Tistega, ki že itak nosimo bremena ropanja političnih in gospodarskih oblastnikov.

Ostro nasprotujemo, da ti isti ljudje, skozi zakon dodatno obremenjujejo prav najbolj raven sloj prebivalstva, ki je bil v procesih tako imenovanega lastninjenja oziroma bolj po domače - ropanja, najbolj oškodovan. Hkrati pa so poskrbeli, da sami ponovno ne bodo obdavčeni.

ZATO ZAHTEVAMO:
Da se uvede minimalna stanovanjska površina na prebivalca, ki v nobenem primeru ne bo obdavčena. Vsak prebivalec naj ima zagotovljeno osnovno kvadraturo stanovanjske površine za svoje osnovno bivanje.

Da se ukine mehanizem, ki državi ali občini dovoljuje takojšnjo zaplembo lastniškega deleža nepremičnine tistim, ki davka niso sposobni plačevati. Namen tega sramotnega določila je v prvi vrsti, da se odvzamejo nepremičnine, ki jih je prebivalstvo zgradilo v času Socialistične Federativne Republike Jugoslavije in tiste, ki so nam jih v letih načrtnega vzpodbujanja prekomernega zadolževanja prodali za velik denar, sedaj pa jih bodo pobrali nazaj za drobiž. Ni jim zadosti, da so nas oropali tovarn, infrastrukture, zdravstvenih domov, gledališč, domov za ostarele, da nam kradejo šole in bolnice. Sedaj je na vrsto prišlo tudi naše osebno premoženje, stanovanja in hiše. Ta uredba je fašistična in služi le interesom nepremičninskega kapitala.

Zahtevamo, da se dodatno obdavčijo stanovanjske površine, ki izjemno presegajo minimalno določeno površino na prebivalca. Ne oporekamo pravici posameznikov, da živijo v hišah s po več sto kvadratnih metrov stanovanjske površine na stanovalca. Vendar pa se nam zdi prav, da za to tudi več prispevajo družbi. V času, ko nam grozijo podnebne spremembe tudi zaradi prekomernega trošenja, je potrebno upoštevati, da presežne stanovanjske površine med drugim povzročajo tudi bistveno večjo ekološko škodo. Ta z velikostjo eksponentno narašča in prav je, da davki delujejo tudi kot vzpodbuda za bolj zmerno in sonaravno bivanje. Mejo, nad katero se naj bistveno dvigne davčna obremenitev, naj določi stroka.

Prav tako zahtevamo, da se dodatno obdavčijo prazne stanovanjske ali gospodarske nepremičnine, ki ne služijo svojemu namenu. Ta ukrep naj vzpodbudi, da se prazne nepremičnine bodisi proda ali odda. Skratka, da se jih nameni koristni uporabi. Zavedamo se, da trg nepremičnin v tem trenutku ne deluje, da čas ni ugoden za prodajo, vendar pa se lahko ti lastniki prevelikemu davku izognejo tudi tako, da v svojo nepremičnino povabijo tiste, ki si stroške bivanja težje privoščijo, bi pa zmogli plačati simbolično najemnino. S tem ukrepom rešujemo stanovanjski problem mladih in revnih družin in preprečujemo špekulacije ter dobičkarstvo.

In na koncu, zahtevamo, da davek na nepremičnine izpolni svojo temeljno funkcijo in se v obliki namenske porabe za infrastrukturo v večjem delu povrne prebivalstvu v lokalnem okolju, ki davek plačujemo. Iz zbranega davka po tem zakonu naj se nameni zadostna sredstva za vzdrževanja in dograjevanje lokalnih cest, vodovodov, kanalizacijskih omrežij, javne razsvetljave, skupnih prostorov in površin ter drugih objektov, ki služijo javnemu interesu.

Zavedamo se, da vladni glasovalni stroj melje brez ozira na želje in potrebe nas, prebivalk in prebivalcev te države. Zavedamo se, da se zakon v resnici sprejema v soglasju celotne politične elite. Javna prerekanja so le pesek v oči, da bi si nesposobne in goljufive “bande kravatarske”, izborile več časa, ko jih mi, ljudstvo, še trpimo v sedlu. Če ti, ki sedaj sestavljajo koalicijo, slučajno ne bi imeli dovolj glasov za sprejem zakona, bi jim priskočili na pomoč oni, ki se sedaj pridušajo, da je zakon slab in krivičen. ZAKAJ? Zato, ker eni in drugi izpolnjujejo voljo in zahteve svojih gospodarjev, domačih in tistih iz Bruslja ter onkraj luže.

Ljudstvo te države se prebuja, ljudstva Evrope se prebujamo in ljudstva sveta se prav tako prebujamo in vam v en glas kričimo:

PUNT
pfc
# 14.11.2013 ob 13:58
hrgotax

Ok,ok,ok...prihrani vsaj zame filozofiranje.V bivši domovini ni nobeden preganjal vernikov.Kdor je hotel-je hodil v cerkev in spoštoval običaje in praznoval cerkvene praznike.No problem.
Vendar pa potem,ko je cerkev ponovno prišla na oblast po l.1991....to je pa čisto druga zgodba o "uspehu".Oropala je državo in ljudstvo.Z to kakor si prej napisal.."gospodarsko dejavnostjo:"
pfc
# 14.11.2013 ob 13:02
hrgotax
"RKC plačuje elektriko,plin,ogrevanje in toplo vodo:"

Ja.Da.Yes.Si.-----A mogoče plačuje iz denarja,ki ji ga država nameni vsako leto?Od kod graščine,avtomobili po zadnji modi,motorji in vse ostalo???
Kaj pa ta RKC-SPC....proizvaja in prodaja-izvaža...da si lahko privošči-jo ves ta luksuz!?
Od kod jim denar?
No?
B in .
# 14.11.2013 ob 12:22
Če bi poslance spustili na minimalce, bi odpadli vsi, ki sedijo zaradi plač (ali menijo, da niso sposobni dobiti druge službe) in istočasno nimajo "postranskih koristi" ....

Ostali bi tisti, ki jim je do države in tisti, ki vlečejo koristi - ampak te, se da v takšnem situ hitreje razkrinkati ...
oliva
# 14.11.2013 ob 11:48
@valcek2010:
"'Minimalna stanovanjska površina' to bi bilo pravilno, luksuz presežkov bi se obdavčil, kar bi bilo pravično, pošteno in demokratično

res pa je 500% politikov in co živi na veliki nogi, hiši avtih, itd, in luskuzni nadstardni opremi, kar pa ni pošteno in demokratično samo kapitalistično je"

Se strinjam.

Meni se bi zdelo pošteno tudi, da bi bilo nekako na družinske člane tudi oz. glede na število oseb. Ne ena kvadratura, recimo 30, in čao. Npr. če bi bila dva, 60, trije 90 itd., ostalo pa obdavčit.
Skratka, da bi bilo mal bolj življenjsko in pravično in dobro premišljeno oz. zamišljeno.
Ne pa na hop-cup, pa da bomo šele potem videli v praksi. Je prepozno za to oz. imamo premalo časa, da bi hiteli. :)

Ja, pa še to:
@Ostrozor:
"Če vlada ne obdavči Cerkve, je stvar nepravična."
zrcalo2
# 15.11.2013 ob 09:42
Ni mi všeč kar sem zadnjič videl kot razpravo v o proračunu za 2013.

Na hitro hočejo nekaj spacat, in potem pa naslednjih 50 let "kraljevat", skupaj s svojimi sorodniki in znanci. Ostali pa lahko crkujejo zraven brez šans za uspeh.

Glede na to, kdo trenutno dominira, se mi zdi, da to neki bumbarji "glumijo partizane" (ne vem, a to mislijo, da se tako ne bo videlo kaj počnejo?).

Ko pa kdo res nekaj ve in zna, ga pa ne poslušajo. Še zatrejo ga, da se ne bi videlo razlike. Kolikokrat se je že to zgodilo! Cepci.
Kekec99
# 14.11.2013 ob 13:01
Pošteno je lepo povedal, poslanci se bodo odpovedali evrčkom šele takrat ko bomo vsi v državi na minimalcu.
hrgotax
# 14.11.2013 ob 12:50
pfc,
takšne dihaš, da te človek ne more jemati resno ...
Ali si reinkarnirani povojni preganjalec vere?
Če boš tako nadaljeval, ti na smrtni postelji ne bo lahko ...
tomtom
# 14.11.2013 ob 12:19
Vlada RS...OBDAVČITE RKC !!!

kolk pa v srbiji davka državi plača SPC?
Reorgart
# 15.11.2013 ob 11:37
Vsi na ulice, december 2013!
stoychi
# 15.11.2013 ob 11:37
razumi, kdor more razumeti; če ni šlo skozi lubje in žulje,
bo šlo ba mogoče skozi brusje in puntje
Zoro27
# 15.11.2013 ob 11:26
Rušili ste eno vlado, od druge ste pa dobili po nosu. Začuda te ne bi pomagali zrušiti, ne?
božo1
# 14.11.2013 ob 19:45
to zadevo pa bi vendarle moral pogledati urednik mmc. toliko nesmislov in pomanjkanja "špage". izvzamem le poljšaka.
Bivši uporabnik
# 14.11.2013 ob 13:35
Nepregledne "vstajniške" množice so ponovno okupirale Ljubljano....

Tako kot včeraj s traktorji, pa še tistih 15 je dobilo najbrž plačane dnevnice s strani trojčka desnice.
hrgotax
# 14.11.2013 ob 13:30
pfc,
če bi se RKC vzdrževala zgolj z denarjem,
ki ga dobi iz državnega proračuna,
bi presneto tenko piskala ...
hrgotax
# 14.11.2013 ob 12:46
pfc,
NE ZAVAJAJ IN NE LAŽI!


RKC plačuje elektriko, plin, ogrevanje in toplo vodo.
Preverjeno iz prve roke!
hrgotax
# 14.11.2013 ob 12:41
pfc,
objekti RKC bodo vsi po vrsti obdavčeni,
izjema so sakralni objekti, ki niso obdavčeni
nikjer v Evropi.
Po domače povedano:
župnišče bo obdavčeno, cerkev ne.

Kaj ti torej ni jasno?

Če si sovražno nastrojen do RKC,
pa te bodo tudi argumenti težko prepričali,
ker gledaš na zadevo črno-belo ...
Marko32
# 14.11.2013 ob 11:54
Mene zanima, od kod upravičenje za zahtevo, da nekdo, ki ima večje premoženje, plačuje po višji stopnji od preostalih. Ta bo tako ali tako plačal več davka, ker je tudi premoženje več vredno.

Torej, nekdo, ki je bolj priden od drugega, mora za kazen več plačati.

Ergo: Bolj si priden, večja je kazen.
Farmergirl
# 14.11.2013 ob 11:51
pravi puntarji so samo tminci. ostalo je fake modna muha za proteste, vstajnike...........
hrgotax
# 14.11.2013 ob 13:25
pfc,
RKC-ju denar od vernikov, iz državnega proračuna
in gospodarske dejavnosti.
Največ se nateče iz denarja oz. donacij vernikov.

Toda ne posplošuj. Niso vse župnije bogate,
ravno tako se vsi župniki ne vozijo v avtomobilih po zadnji modi.
Kdor se vozi v super avtomobilu, si ga je kupil iz donacij vernikov
oz. kakšnega vernika, ki ima avto salon.

Država nameni RKC veliko denarja za ohranjanje kulturne dediščine
in za izvajanje izobraževalnih programov.

Po tvoji logiki tudi šola in učitelji nič ne delajo, ker nič ne proizvajajo.
Toda izobraževanje je ključno in ga država mora financirati, ostalo
financirajo starši učencev, tako kot dejavnost RKC sofinancirajo verniki.
MarcoQ
# 14.11.2013 ob 12:17
Če bi poslance supstili na minimalce bi v državni zbor sigurno privabili veliko sposobnih ljudi, prav tako pa stranke nebi več imele potrebe po kanaliziranju državnega denarja v svoje žepe.
Ali pač?
kroksi
# 14.11.2013 ob 16:59
Vlada Bratuškove je 10x slabša od JJ-jeve, pa ni nobenih protestov proti njej osebno...

hmm
pfc
# 14.11.2013 ob 12:55
hrgotax

No,no...počasi hrgotax.Pa kaj je RKC,ali srbska pravoslavna cerkev-SPC,pa muslimanska verska skupnost in ostali "verniki"....ne vem koliko "ver"je že tukaj v Sloveniji...Pa kaj so oni!?So morda nad zakonom?Za njih zakon ne velja---kot za ostale državljane???So morda kaj posebnega?
Zakon mora biti za vse enak!
GD
# 14.11.2013 ob 12:16
Če mene vprašate je del tega levičarskega davka popolnoma neustaven in sem prepričan da bo ta levičarski davek padel...

Sramotno da imamo take levičarske stranke v parlamentu oz. da nam celo vladajo, saj je popolnoma očitno da hočejo iz nas narediti siromake...

Še bolj sramotno pa je da sedaj ko nas vlada resnično "tepe" da so vstajniki potihnili. Več kot dokaz da se je vstajnikom šlo le zato da so levičarji pod vodstvom murgelskega poglavarja prevzeli oblast, nič jim pa ni bilo mar kaj se bo zgodilo z državo...

Mislim da je lahko vsem zelo žal za to prevaro ki so jo izvedli organizatorji "ljudskih" (beri kučanovih) vstaj!!!
jankovićevo politiko ste hoteli, sedaj jo pa imate...
Hope
# 14.11.2013 ob 12:05
Cerkev je spet priročna... Pa čeprav so tudi tam v ozadju ljudje, mnogi čisto običajni delavni ljudje (nekateri bi rekli: davkoplačevalci), ki s svojim delom, dobrodelnostjo in skrbjo za družbo in (v primeru cerkvenih objektov) kulturno dediščino v bistvu delajo za vse nas in naše potomce.

Dajmo še njih posredno obdavčit, a ne?
Danger_Mouse
# 14.11.2013 ob 11:43
Nepregledne "vstajniške" množice so ponovno okupirale Ljubljano....
hrgotax
# 14.11.2013 ob 13:44
pfc,
materialno je pomembno,
a človek ne živi "samo od kruha".
Potrebuje snovno in duhovno hrano.
RKC je glavni ponudnik tovrstne hrane
v Sloveniji. In za obisk cerkve nikomur
nič ne zaračuna.
Ker pa živimo v materialnem svetu,
bi bilo skrajno neumno, če bi se
otepala prostovoljnih prispevkov vernikov.

Tebe nihče ne sili, da hodi v cerkev
oz. daruj denar za podporo njene
dejavnosti. Zaenkrat očitno vidiš
samo materialno in preziraš duhovno.
Kdor pa zna ceniti, kar mu RKC nudi,
ne bo pomišljal, ali naj daruje ali ne ...

In kaj nudi RKC iskrenim vernikom?
SMISEL ŽIVLJENJA, ki je največja
dobrina v dekadentnem sodobnem svetu,
ki je na tron postavil kulturo uživaštva in smrti!
minnaema
# 14.11.2013 ob 12:44
Oprostite "blogerčki" desni, levi in sredinski !
Brez dvoma najlažje je kritizirati ali celo obsojati a ko pride ta ali ona Vlada na oblast se
skoraj ničesar NE spremeni-morda tudi zato, ker naša zakonodaja žal še dandanes po
22 letih /je prisotnost kršitev 153 čl.Ustave RS ali še huje, ko stroka opozarja na to ostajajo
velikokrat stvari v latencah-sam si ga Vrag vedi zakaj.
Sedanja predsednica Vlade " je pričela oradi zelo trdo zemljo-esplicitiranemu" a težko je,ko
je celotna EU v recesiji in se denar "povževo" premika a kljub temu dandanes obstoječa podjetja NI modro pošiljati v stečaj, temveč se le ta morajo exaktno prestrukturirati-morda je
najbolj uspešno, da ima Vlada "požarne" skupine deklerativnih in konstruktivnih -/t.j. dela in financ/ le teh strokovnjakov"kateri bodo znali svoje delo /z trajanjem na uspeh-v podjetjih/
zaključiti.....kaj pa z onimi adlatusi, ki so privedli to ali ono podjetje v RS -na "beraško palico"....pa naj stroka razmisli kaj bo počela z njimi-"ne bodi ga treba, da bi se podali v politiko" tudi takšne -morda-manire, ki dajejo insinuiran prizvok" je treba voditi račune, da tudi ljudje v deklerativnem delu - morajo biti do sebe in drugih lojalni, odkritosrčni in uspešni" kajne in Lp pa oprostite direktnosti.
K_ris
# 14.11.2013 ob 11:34
Skupaj s psom jih je bilo devet, če sem prav preštel.

@janez123

Tisti, ki nima nepremičnine, prek davka, ki se plačuje iz naslova najemnine, posredno plačuje bistveno več davkov, kot jih boš (tudi) po novem zakonu plačal ti, ki nepremičnino imaš.
Danger_Mouse
# 14.11.2013 ob 11:44
Kakšna so merila za to, da prideš na naslovnico RTV Slovenija? Na sliki je 8 ljudi in 1 pes.
ajba
# 14.11.2013 ob 11:27
Ali kdo pozna državo kjer se ne plača davek na neprimičnine.
bratomir
# 14.11.2013 ob 11:10
Primite se raje pametnega dela ali pa demonstrirajte za stvari, ki so teg vredne!
Kazalo