Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Saša Banjanac Lubej

Slovenija "Albanskih žensk praktično ni več med iskalci zaposlitve, skoraj vse so se zaposlile"

22.06.2024

Najuspešnejši projekt DRPD-ja je projekt socialne aktivacije pred leti: od 75 večinoma albanskih žensk jih je kar 60 uspešno končalo program in bilo uspešnih na trgu dela. Kaj ponuja Teden kultur? Zakaj ljudje iz drugih okolij bogatijo slovensko družbo?

Knjige "Hiphop je povezal turbofolk in rokenrol"

08.06.2024

"Iz knjige boste med drugim izvedeli, zakaj je turbofolk kot mravljinčar ali kakšen drug naravni pojav," je o raziskavi Irene Šentevske dejal Rambo Amadeus; močno jo bralcem in strokovni javnosti priporoča tudi skupina Laibach.

Atletika "Slovenci so me takoj vzeli za svojo"

25.05.2024

Marija Šestak je rojena v Kragujevcu, kjer deluje znana atletska šola. Odraščala je v Beogradu, na olimpijskih igrah v Sidneyju je nastopila za takratnem ZRJ-ju, od SP-ja v Osaki leta 2007 pa je nastopala za Slovenijo in ji priborila številne medalje.

Drugo "Izjemno ponosna sem, da imamo oddajo, kot je NaGlas!, na naši televiziji"

25.05.2024

Oddaja, namenjena albanski, bosanski, črnogorski, hrvaški, makedonski in srbski skupnosti v Sloveniji, je luč sveta ugledala 13. januarja leta 2015. V dnevno sobo so vstopili točno 200-krat. Spremljajo jo tudi uporabniki rtvslo.si in družbenih omrežij.

Intervju s filozofom Srećkom Horvatom "Morda moramo ukiniti kapitalizem"

08.04.2024

Ni dovolj, da sodelujemo v reprezentativni parlamentarni demokraciji, dokler ne dokažemo, da idejo trajnostnega razvoja lahko uresničimo, pravi Srećko Horvat, ki je na otoku Vis zraven Titove špilje s somišljeniki ustanovil Šolo družbene avtonomije.

NaGlas! "Tujina prinaša veliko dobrega, vendar ima čustveno ceno"

30.03.2024

"Nekateri se na študij medicine vpišejo predvsem zaradi položaja, ne toliko zaradi zaslužka. Mislim, da je takih vse več. Vseeno pa si več pozornosti zaslužijo kolegi, ki se na študij medicine vpišejo iz ljubezni do nje in vidijo čudovito poslanstvo.

Slovenija Prva poslanka z Downovim sindromom: "Kljub oviranosti imamo številne sposobnosti"

12.03.2024

Kaj pomeni vrnitev pasivne in aktivne volilne pravice osebam z oviranostjo v praksi? Kako je v Španiji v regionalni parlament Valencie izvoljena prva poslanka na svetu z Downovim sindromom? Kaj so politični cilji Mar Galcerán?

Slovenija "Zakon o kulturnih pravicah je korak v pravo smer, če je to edina možnost"

02.03.2024

Odbor za kulturo državnega zbora je potrdil predlog zakona o uresničevanju kulturnih pravic Albancev, Bošnjakov, Črnogorcev, Hrvatov, Makedoncev in Srbov v Sloveniji. Kaj zakon sploh prinaša? Kaj o njem mislijo predstavniki skupnosti, politika in stroka?

Slovenija "Po izbrisu sem bila pet let brezdomka"

17.02.2024

"V nekaj dneh sem izgubila dom, starše, stanovanje, finančno varnost, nobene štipendije nisem imela, nekaj dni sem bivakirala v Ljubljani pri znancih, a sem kmalu končala na cesti. Morala sem se znajti, v Sloveniji nisem imela družine."

Oddaja NaGlas! "Slovenija je sosednja država, čeprav ne meji na BiH"

03.02.2024

"V Sloveniji ima danes 110. 000 ljudi potni list Bosne in Hercegovine, ljudje, ki imajo korenine v BiH-u, druga in tretja generacija, tukaj pridno delajo in plačujejo davke, niso več samo zidarji in nekvalificirani delavci," je dejal veleposlanik BiH-a.

Kultura "Spregovorila sem v bosanščini"

20.01.2024

"Morali bi se pogosteje povezovati na področju umetnosti in kulture, saj smo v tej regiji majhni, kulturno pa smo tesno povezani z nekdanjo Jugoslavijo. To lahko čutimo v glasbi, filmu in umetnosti na splošno," pravi slovenska igralka Mia Skrbinac.

NaGlas! Solčence zahaja: slovenska ali srbska pesem?

06.01.2024

Solčence zahaja je najbolj znana slovenska pesem v Srbiji, pravi raziskovalka ZRC SAZU Ana Hofman. Po drugi strani te pesmi v Sloveniji nihče ne pozna. Protislovje je etnomuzikologinja in antropologinja najprej znanstveno raziskala, nato pa posnela film.

Stran 1 od 46
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov