Pošta Slovenije ima novega generalnega direktorja. Foto: MMC RTV SLO
Pošta Slovenije ima novega generalnega direktorja. Foto: MMC RTV SLO

Dozdajšnji generalni direktor pošte Aleš Hauc je 24. aprila prevzel položaj predsednika uprave Nove kreditne banke Maribor.

Med tremi kandidati, ki so se predstavili, je nadzorni svet najbolj prepričal Boris Novak, dozdajšnji direktor za korporativno varnost in nadzor v Pošti. Družbo bo vodil prihodnjih pet let.

Namestnik generalnega direktorja ostaja Igor Marinič, član poslovodstva pa Vinko Filipič.

Prepričal je s svojo vizijo
S prijavljenimi kandidati se je pogovorila kadrovska komisija NS-ja, ki so ji pomagali tudi nekateri zunanji sodelavci in agencija. Na razpis za mesto generalnega direktorja, ki se je iztekel 20. aprila, je sicer prispelo pet prijav, od katerih je bil eden izločen že prej, na današnjo sejo nadzornikov pa so povabili trojico preostalih.

"Izbrani kandidat nas je prepričal s svojimi strokovnimi referencami in vizijo prihodnjega vodenja ter delovanja Pošte Slovenije, pri čemer ne gre zanemariti, da ima izkušnje tudi na poštnem področju, saj je bil nekaj let direktor sektorja za korporativno varnost in svetovalec poslovodstva," je dejal predsednik nadzornega sveta Davorin Kračun.

"Le razvoj zagotavlja prihodnost"
Novak se je po nastopu položaja nadzornikom zahvalil za zaupanje in dodal, da je imenovanje za generalnega direktorja zanj velika čast, hkrati pa tudi odgovornost. "Krepili bomo naš položaj na področjih, na katerih smo najboljši. Zavedamo pa se tudi, da le razvoj novih storitev družbi zagotavlja prihodnost," je zatrdil.

Sicer pa je Pošta Slovenije lani kljub zaostrenim gospodarskim razmeram dosegla čisti dobiček v višini 8,9 milijona evrov. Ta je presegel načrtovanega za kar 144 odstotkov, hkrati pa je bil za 46 odstotkov nižji od doseženega v letu 2010. Nižji rezultat je posledica slabitve naložbe v delnice NKBM.

Dozdajšnji generalni direktor pošte Aleš Hauc je 24. aprila prevzel položaj predsednika uprave Nove kreditne banke Maribor.