Telekom Slovenije bo ostal prek podjetja Tsmedia 49-odstotni lastnik družbe, ki bo upravljala televizijo Planet TV. Foto: BoBo
Telekom Slovenije bo ostal prek podjetja Tsmedia 49-odstotni lastnik družbe, ki bo upravljala televizijo Planet TV. Foto: BoBo

Skupna družba se bo ukvarjala širše z razvojem komercialne televizije v Sloveniji. Kanal Planet TV je lani začelo izdajati Telekomovo hčerinsko podjetje Tsmedia, odslej pa bo v lasti obeh partnerjev, pri čemer go grška družba večinski lastnik z 51-odstotnim deležem, Tsmedia pa bo lastnik 49 odstotkov.

V sporočilu za medije so v Telekomu Slovenije citirali predsednika uprave Rudolfa Skobeta, ki je glede povezave z grško družbo dejal: "Ob načrtovanju Planet TV smo iskali izkušenega soigralca na področju televizijskega posla, ki bi zagotavljal nadaljnjo rast naše TV. Slovenska televizijska in medijska scena sta zelo konkurenčni in uspeva lahko le najboljšim."

Na Telekomu napovedujejo, da bo Planet TV še naprej "ponujal zabavo, novice, oddaje domače produkcije, UEFA Ligo prvakov ter nekatere najboljše svetovne filme in serije". Direktor novega skupnega podjetja Pavel Stančev je dejal, da bo njihov program "zanimiv za najširše slovensko občinstvo s posebnim poudarkom na atraktivnem demografskem segmentu gledalcev med 18. in 49. letom starosti".

Antenna ji bila sicer ustanovljena leta 1988 in je v zasebni lasti družine Kyriakou. Posluje v Grčiji, na Cipru, v Srbiji, Črni gori, drugod po Evropi, ZDA, in Avstraliji, osredotočena pa je na področja brezplačne in plačljive televizije, radia, glasbe, izdajanja revij, televizijske produkcije in digitalnih medijev.