Ko je na začetku drugega polčasa z izjemnim volejem zadel Dare Vršič, je bilo bolj kot ne jasno, da bo v finalu z Olimpijo igral Maribor. Foto: www.alesfevzer.com
Ko je na začetku drugega polčasa z izjemnim volejem zadel Dare Vršič, je bilo bolj kot ne jasno, da bo v finalu z Olimpijo igral Maribor. Foto: www.alesfevzer.com

Po precej mirnem prvem polčasu je Vršič, ki je bil v prvi postavi namesto Dina Hotića, za odločilno potezo večera poskrbel na začetku drugega dela, ko mu je uspel izjemen volej. Tekma je s tem dobila podoben pridih kot tista pred tremi tedni v Ljudskem vrtu, ki jo je s prav tako mojstrsko potezo odločil Hotić. Ker bi Mura za preboj v finale potrebovala kar tri zadetke, Maribor pa je igral disciplinirano v obrambi, je bilo že dolgo pred zadnjim žvižgom sodnika Damirja Skomine jasno, da bo letošnji Pokal Slovenije za finiš ponudil sanjski finale med Mariborom in Olimpijo. Mura je na koncu močno pritisnila, za tolažbo je v sodnikovem dodatku zadel Aleksander Bošković.

Maribor po remiju na Fazaneriji v finalu pokala
Navijači obeh ekip so pripravili odlično vzdušje. Foto: www.alesfevzer.com
Navijači obeh ekip so pripravili odlično vzdušje. Foto: www.alesfevzer.com

V prvem polčasu malo strelov v okvir vrat
V prvih 45 minutah ni bilo veliko razburljivih trenutkov. Na prvi strel v okvir vrat pa je bilo treba čakati do 20. minute, ko je Jasmin Mešanović (v prvi enajsterici je priložnost dobil namesto Zahovića) z razdalje ogrel dlani Matka Obradovića. V 34. minuti je imela Mura prvo priložnost, z desne strani je poskusil Luka Šušnjara. Pred mariborskim golom je bilo vroče še v zadnjih sekundah polčasa, ko je Žiga Kous Kolmaniču vzel žogo in našel Nina Kouterja, ki je v kazenskem prostoru ustrelil proti mariborskim vratom, požrtvovalni Saša Ivković pa je bil uspešen v bloku.

Izjemni volej Dareta Vršiča
Maribor je Muri dokončno spodrezal krila v 49. minuti. Amir Dervišić je na desni strani izvajal avt, Murina obramba je žogo izbila iz kazenskega prostora, kjer je bil na presežek večera pripravljen Dare Vršič. Z izjemnim volejem je žogo z več kot 20 metrov neubranljivo poslal v levi zgornji kot vrat Matka Obradovića. Mariboru se je v 55. minuti ponudila priložnost za višje vodstvo, Alexandru Cretu je z žogo stekel proti golu, ob njem je bil Maruško, toda s šestih metrov je streljal mimo vrat. Finiš tekme je bil v znamenju Mure. Rezervist Tomi Horvat je vnesel veliko svežine, če je po dobrih 80 minutah igre Kenan Pirić še ohranil mrežo nedotaknjeno, je bil nemočen v sodnikovem dodatku, ko je Luka Bobičanec žogo poslal v sredino kazenskega prostora, Bošković pa jo je poslal Piriću med nogami. Mura je bila tako vendarle rahlo nagrajena za premoč v strelih (17:12; v okvir vrat 10:5).

Maribor lovi deseto pokalno lovoriko
Nogometni praznik v Murski Soboti je spremljalo več kot 5.000 gledalcev, potem ko so namestili tudi dodatne montažne tribune s 600 sedeži. Ekipi se bosta na Fazaneriji spet srečali v nedeljo, tokrat v prvenstvu. Veliki finale Pokala Slovenija bo konec maja v Celju, Olimpija si je finalno vstopnico priborila že v to torek, ko je tudi na povratni tekmi premagala Aluminij (4:0). Maribor bo poskušal v Celju osvojiti dvojno krono in osvojiti deseto pokalno lovoriko, medtem ko bo Olimpija s trenerjem Safetom Hadžićem poskušala rešiti slabo sezono. V pokalnem tekmovanju je bilo treba na dvoboj večnih tekmecev v velikem finalu čakati od sezone 1998/99, ko je Maribor na prvi tekmi zmagal s 3:2, na povratni pa 2:0. Od sezone 2004/05 je v pokalnem finalu le ena tekma.



Pokal Slovenije, polfinale, povratni tekmi:
Mura - MARIBOR (prva tekma: 0:1)
1:1 (0:0)
5.300; Bošković 91.; Vršič 49.

Mura: Obradović, Šturm, Maruško, Bošković, Kous, Kozar, Lorbek, Šušnjara (79./Horvat), Kouter, Bobičanec, Maroša (65./Sirk).

Maribor: Pirić, Kolmanič, Ivković, Rajčević, Milec, Vrhovec, Dervišević, Cretu, Vršič (84./Mlakar), Mešanović (74./Zahović), Tavares (77./Hotić).

Sodnik: Damir Skomina.

OLIMPIJA - Aluminij 4:0 (2:0) (prva tekma: 2:1)
300; Kronaveter 10., 69./11-m, Savić 19., 86.

Finale bo v četrtek, 30. maja, v Celju.