Tekmo v Ljudskem vrtu je spremljalo približno 3.500 gledalcev. Foto: www.alesfevzer.com
Tekmo v Ljudskem vrtu je spremljalo približno 3.500 gledalcev. Foto: www.alesfevzer.com

Za vrhunec na bolj kot ne zaspanem srečanju je v 85. minuti poskrbel Dino Hotić, ki je po prodoru s sijajnim strelom s približno 25 metrov "očistil pajčevino" iz zgornjega kota vrat pod južno tribuno. To je bil njegov prvi zadetek to pomlad.

V prvem polčasu 3.500 gledalcev ni videlo niti ene prave priložnosti. Nekoliko nevarnejša je bila sicer Mura, a so bili streli premalo natančni ali pa je bil na mestu mariborski vratar Kenan Pirić.

Prvi resen strel je sledil v 59. minuti, ko je po podaji Martina Milca z desne strani Marcos Tavares s petih metrov z glavo poslal žogo malo mimo vratnice. Dve minuti pozneje je Milec z levico natančno meril v zgornji kot z roba kazenskega prostora, a se je z lepo obrambo izkazal vratar gostov Matko Obradović.

Na drugi strani je v 69. minuti poskusil Luka Šušnjara, žoga je zadela Hotića in spremenila smer ter se odbila v kot. V nadaljevanju je streljal še Žan Karničnik.

Gostitelji so v zadnji četrtini tekme vezno vrsto osvežili z Daretom Vršičem in Blažem Vrhovcem, iz igre sta odšla Alexandru Cretu in Aleks Pihler. Zaradi tega se je Hotić z mesta za obema napadalcema pomaknil nekoliko nazaj, potem pa pet minut pred iztekom rednega dela srečanja, ko ga gostje niso uspeli ustaviti na sredini igrišča, izvedel odločilni udarec.

Spremembe v mariborskem strokovnem štabu

Pred začetkom tekme je bilo opaziti spremembe v strokovnem vodstvu Maribora, v katerem nazadnje, kot je v ponedeljek dejal športni direktor Zlatko Zahovič, ni bilo ustrezne hierarhije. Nov je bil fizioterapevt, ogrevanje je vodil drug kondicijski trener, je poročal novinar TV Slovenija Simon Šparavec.

Prvič strli prekmurski oreh
Vijoličasti
predtem v tej sezoni na treh medsebojnih obračunih v državnem prvenstvu niso premagali Prekmurcev. V Mariboru je bilo julija 0:0, konec februarja pa v uvodnem krogu spomladanskega dela sezone 1:1, ko sta bila najbrž oba zadetka dosežena iz prepovedanega položaja. V Fazaneriji je Mura septembra slavila s 4:1.

Milanič ostal na klopi
Štajerci imajo v prvenstvu visoko prednost pred Olimpijo, a vodstvo kluba nikakor ne more biti zadovoljno z ravnjo igre, ki so jo Mariborčani prikazali v uvodnih petih krogih po zimskem premoru. To je bil tudi razlog, da so se v nedeljo razširile govorice, da naj bi se trenerju Darku Milaniču tresel stolček, a vsaj za zdaj ostaja prvi mož stroke.

Izjavi Darka Milaniča in Anteja Šimundže po koncu tekme

Druga tekma v četrtek
V drugem polfinalnem paru pokala se bosta v četrtek ob 20.00 v Kidričevem udarila Aluminij in Olimpija. Gre za ponovitev lanskega finala, kjer so bili uspešnejši Ljubljančani.

Povratni tekmi bosta čez tri tedne, finale pa 31. maja v Celju.

Amir Dervišević, ki je na zadnjih dveh tekmah proti Olimpiji (0:0) in Celju (1:1) obsedel na klopi, se je vrnil v prvo postavo Maribora. Foto: www.alesfevzer.com
Amir Dervišević, ki je na zadnjih dveh tekmah proti Olimpiji (0:0) in Celju (1:1) obsedel na klopi, se je vrnil v prvo postavo Maribora. Foto: www.alesfevzer.com

Pokal Slovenije, polfinale, prvi tekmi

MARIBOR - MURA 1:0 (0:0)
3.500; Hotić 85.

Maribor: Pirić, Viler, Ivković, Rajčević, Milec, Dervišević, Cretu (67./Vršič), Pihler (78./Vrhovec), Hotić, Zahović, Tavares (92./Bajde).

Mura: Obradović, Kous, Peričić, Maruško, Šturm, Lorbek, Kozar, Kouter, Bobičanec (64./Karničnik), Šušnjara (81./Horvat), Maroša (75./Sirk).

Rumeni kartoni: Ivković, Milec, Vrhovec; Šušnjara, Maruško, Kozar.

Sodnik: Roman Glažar (Hajdina)

Četrtek ob 20.00:
ALUMINIJ - OLIMPIJA


Povratni tekmi

Torek, 23. aprila, ob 20.00:
OLIMPIJA - ALUMINIJ

Sreda, 24. aprila, ob 19.30:
MURA - MARIBOR

Finale bo 31. maja v Celju.