Klara Kuk je študentka 3. letnika igre na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo (AGRFT) Univerze v Ljubljani.

Novembra lani je premiero doživela predstava Kar vem, da je res, v kateri je današnja avtoportretiranka ustvarila svojo prvo gledališko vlogo, lik Rosie. Najnovejše delo avstralskega dramatika Andrewa Bovlla je na slovenske odre postavilo Mestno gledališče ljubljansko (MGL) v režiji Luke Martina Škofa.

V kinih pa jo je mogoče videti v vlogi Sonje v novem celovečercu režiserja Martina Turka z naslovom Ne pozabi dihati. Režiser je film opisal kot intimno in atmosfersko dramo o odraščanju, ljubosumju, prvih ljubeznih in močnih čustvih tega obdobja. Film je v redni distribuciji slovenskih kinov od 27. februarja, svetovno premiero pa je doživel oktobra lani na rimskem filmskem festivalu.

Prvi film, ob katerem je Klara Kuk kot najstnica začela razmišljati o lastnem soustvarjanju sedme umetnosti, je bila drama Sanjači velikega italijanskega filmarja Bernarda Bertoluccija. Več v Avtoportretu.