Novak Đoković in Goran Ivanišević sta pozitivna na covid-19. Foto: EPA
Novak Đoković in Goran Ivanišević sta pozitivna na covid-19. Foto: EPA

"Po dveh negativnih testih v zadnjih desetih dneh, sem pravkar izvedel rezultat današnjega, tretjega, ki je na žalost pozitiven na covid-19. Počutim se dobro in nimam nobenih simptomov. Vse, ki so bili v stiku z mano, želim obvestiti, da sem pozitiven in jih prositi, da sprejmejo vse potrebne ukrepe, da zaščitijo sebe in svoje bližnje. Ostajam v samoizolaciji, v kateri sem že nekaj časa. Vsem okuženim pa želim čimprejšnje okrevanje," je zapisal Ivanišević.

Lani junija je 48-letni Splitčan postal trener Novaka Đokovića. Prvi igralec sveta je s svojo ekipo in družino organiziral Adria Tour, s čimer je poskrbel za oživitev teniških turnirjev po prekinitvi zaradi pandemije. Po turnirju v Beogradu pa je turnir v Zadru postal žarišče okužb z novim koronavirusom.

Najprej so okužbo potrdili pri Bolgaru Grigoru Dimitrovu, ki je v Zadru odigral le en dvoboj. Zatem so okužbo ugotovili še pri Đokoviću, ki je sicer zavrnil testiranje v Dalmaciji, ga je pa opravil po vrnitvi domov v Beogradu, Noletovem kondicijskem trenerju Marku Panikiju, Hrvatu Borni Ćoriću in Srbu Viktorju Troickem. V Zadru so medtem objavili, da je okužen tudi eden voznikov kombijev, ki so prevažali igralce med turnirjem.

Sorodna novica Zamočil je, toda nehajte že nanj zlivati gnojnico!

Ivanišević je bil na turnirju v stiku z vsemi igralci, vsakodnevno pa je imel treninge z Đokovićem. Sodeloval je tudi na košarkarski tekmi, ki so jo organizirali v sklopu turnirju, in na ekshibicijskih dvobojih dvojic na otvoritvi turnirja.

Kiefer: Adria Tour lahko ogrozi izvedbo grand slamov
Nekdanji tenisač Nicolas Kiefer je ostro kritiziral organizatorje Adria Toura. Po njegovem mnenju je zdaj ogrožena tudi izvedba turnirjev od avgusta naprej.

"Vse te okužbe so opozorilo za krovne zveze," je v intervjuju za nemški T-online dejal Kiefer, ki se sprašuje, ali je smiselno pripraviti grand slam v Parizu v prisotnosti gledalcev.

Roland Garros naj bi se odvil med 27. septembrom in 11. oktobrom. Pred tem bo na sporedu še OP ZDA v New Yorku, ki se bo potekal med 31. avgustom in 13. septembrom.

"Nerazumljivo je, zakaj so se Dominic Thiem, Alexander Zverev in drugi odzvali na povabilo Novaka Đokovića. Odločitev, da Viktor Troicki na turnir pripelje tudi nosečo ženo, pa ni bila v skladu z zdravim razumom," je oster 42-letni Nemec, ki bil je leta 2000 celo četrti igralec sveta.

"Vsi ti igralci imajo izvrstne svetovalce. Ne vem, kako so jim lahko svetovali nastop na turnirju. Če sta Thiem in Zverev tako naivna, se lahko vprašamo, ali razmišljata še o čem drugem, ne samo o teniških žogicah," je bil oster Kiefer, ki je v karieri osvojil šest turnirjev ATP.

Idejo turneje je pozdravil, a bi morala biti izpeljana brez gledalcev, saj lahko tekme med zvezdniki tenisa tudi na praznih tribunah le pomagajo v pripravah na nadaljevanje sezone, ki se bo po prilagojenem programu ATP in WTA začela 14. (Washington) oziroma 3. avgusta (Palermo).