Miran Srebrnič je postal trener Kopra aprila lani, ko je ta igral še v tretji ligi. Po zmagi v Novi Gorici so mu aplavz namenili tudi navijači Gorice Terror Boys:
Miran Srebrnič je postal trener Kopra aprila lani, ko je ta igral še v tretji ligi. Po zmagi v Novi Gorici so mu aplavz namenili tudi navijači Gorice Terror Boys: "Tu sem pustil pečat in navijači to cenijo. Tako kot spoštujejo mene, spoštujem tudi jaz njih." Foto: TV Slovenija, zajem zaslona

Poraz proti Taboru (1:0), remi z Olimpijo (1:1), zmaga nad Gorico. Koprčani so v uvodnih treh krogih Prve lige TS stopnjevali formo in nakazali, da bodo v nadaljevanju prvenstva v skladu z visokoletečimi napovedmi trd oreh še za marsikoga. Do treh točk v Novi Gorici so sicer prišli na nenavaden način: po izključitvi Lovra Ćirjaka že v 29. minuti in zaostanku z 0:1. Že do odmora so nato izenačili, do sredine drugega polčasa pa še trikrat zatresli mrežo.

"Vedno je treba začeti delati pri obrambi"

"Naredili smo neumen prekršek za drugi rumeni karton, kar nas je mogoče celo prebudilo, da smo pokazali več karakterja. Z igralcem manj smo dosegli štiri zadetke, kar je velika stvar. Fante moram pohvaliti za disciplino in borbenost. Zmaga je zelo sladka. Vedeli smo, da nas čaka težek tekmec, ki je igriv. Če pride Gorica v nalet in ima prostor, je zelo nevarna. Na začetku tekme se je videlo, da imamo nekaj težav z Oyewusijem, ki nam je tudi ušel in dosegel zadetek. Vendar se nam je uspelo vrniti, zato vsa čast fantom za tako karakterno predstavo," je po tekmi povedal Srebrnič, ki zaradi vraževernosti še vedno nosi modro srajco. V takšni opravi je bil tudi v nekdanjem domicilu. Avgusta lani je Gorica v drugi ligi zaradi prenove travnate površine Koper gostila v Ajdovščini.

Primorski derbi je poleg uradnih oseb lahko spremljalo tudi 350 gledalcev. Foto: MMC RTV SLO/M. R.
Primorski derbi je poleg uradnih oseb lahko spremljalo tudi 350 gledalcev. Foto: MMC RTV SLO/M. R.

"Taka zmaga pride zelo prav za samozavest ekipe, da začne verjeti vase. Pokazali smo veliko dobrih stvari, predvsem pri prehodih iz obrambe v napad. Vedno je treba začeti delati pri obrambi, s čimer na prvi tekmi nisem bil zadovoljen. Proti Olimpiji in Gorici je to delovalo že veliko bolje. Dali smo tudi priložnost nekaj fantom, ki so prinesli svežino in hitrost. Oni potrebujejo ritem tekem, saj si morajo hitro nabirati izkušnje. Na prijateljskih tekmah, ki smo jih igrali zadnjega pol leta, ni takšnega adrenalina in pritiska rezultata. Zdaj moraš biti res pravi in osredotočen," je poudaril 50-letni Bric. Izkušena Aleksander Rajčević (poškodba) in Ivica Guberac sta slavje soigralcev spremljala s tribune.

Burgić ni več športni direktor

Na drugi strani je trener Gorice Borivoje Lučić lahko le zmajeval z glavo: "Neverjetno. Vedeli smo, da je napadalni skok najmočnejši adut Kopra. Ves teden smo se pripravljali na prekinitve, a nam ni uspelo preprečiti zadetkov. Na zadnjem treningu smo to trenirali pol ure. Tudi na prejšnjih dveh tekmah smo prejeli tri gole iz prekinitev. Očitno je pri strelih iz kota prisotnega preveč strahu in potem delamo napake. V prvem polčasu smo sicer imeli iniciativo, si pripravili tri ali štiri priložnosti, a nato iz treh prekinitev prejeli tri gole. Česa takšnega že dolgo nisem videl. To nas je dotolklo, psihološko smo padli, zadeli sicer še enkrat, toda to je bilo premalo. Očitno nas čaka težka sezona."

Iz Gorice, ki je pred dvema tednoma s 4:1 klonila na gostovanju pri Bravu, so danes sporočili, da Miran Burgić ni več športni direktor kluba. Na tem položaju je bil od lanskega izpada v drugo ligo. Cilj je z vrnitvijo v prvo ligo izpolnil, pomagal pa je še pri kadrovanju za ekipo v letošnji sezoni.

V 4. krogu bodo Novogoričani v nedeljo ob 20.30 pred kamerami TV Slovenija gostovali v Murski Soboti. Koprčani dan prej odhajajo v Ljubljano k Bravu.

Koprčani dobili primorski derbi v Novi Gorici