Matjaž Kek je lahko zadovoljen z obrambo, saj Slovenija že štiri tekme zapored ni prejela zadetka. Foto: www.alesfevzer.com
Matjaž Kek je lahko zadovoljen z obrambo, saj Slovenija že štiri tekme zapored ni prejela zadetka. Foto: www.alesfevzer.com

"Do srede zvečer je še daleč. Sta pa Nemanja Mitrović in Jon Gorenc Stanković prejšnji teden proti San Marinu pokazala, da lahko igrata. Igrali bodo samo stoodstotni. Če ne bo mogel Mevlja, bo Mitrović," je pojasnil selektor Matjaž Kek.

Njegovi izbranci si želijo v Moldaviji sedmim dozdajšnjim točkam dodati še tri in nadaljevati zgodbo z nedeljske tekme na Kosovu, kjer so zmagali z 1:0.

Sorodna novica Bohar na osmi tekmi prinesel Sloveniji prvo zmago v Ligi narodov

V Ljubljani prejšnji mesec 1:0

Kek pričakuje novo zahtevno tekmo, a tudi novo dobro predstavo Slovencev. "Pozitiven rezultat nagradi delo, ne sme pa te ponesti v nebo. V reprezentanci je prisotno dobro ozračje, tako da verjamem, da fantje ne bodo pozabili na realnost. Mislim, da bodo znali zmago v Prištini uporabiti kot velik motiv za tekmo v sredo."

Na novinarski konferenci je opozoril, da tri točke nikakor niso že vnaprej vpisane. "Moldavija je že v Ljubljani pokazala svojo kakovost (poraz z 1:0, op. a.), tudi v Atenah je igrala dobro (poraz z 2:0, op. a.). Verjetno bo tekma polna agresivnosti, želimo pa potrditi karakter, željo in nadaljevati zgodbo s Kosova. Morali bomo biti mirni, osredotočeni, spoštljivi in imeti veliko dozo želje za dokazovanje," je poudaril Kek.

Zaveda se, da je treba še marsikaj popraviti: "Zelo neumno bi bilo, da bi živeli na rezultatu iz Prištine. Pametni vzamejo tisto dobro in poskušajo popraviti tisto slabo. Butasti pa živijo na stari slavi. V športu je to lahko zelo hitro grenka izkušnja. Mene ti fantje navdušujejo z razigranostjo in hkrati z zrelostjo."

Prva tekma Moldavije doma

Eden od teh je tudi novinec v slovenski reprezentanci Sandi Lovrić, ki je bil podajalec pri edinem zadetku Harisa Vučkića na Kosovu. "Pomembno je, da smo vzeli tri točke. Pričakujem težek obračun, veliko borbe bo in zelo intenzivno. Moldavija je ekipa, ki je zelo disciplinirana," je dejal vezist Lugana.

Moldavci bodo v Ligi narodov prvič igrali doma, saj so tekmo s Kosovom (1:1) gostili v Parmi. Domači, ki so na lestvici Mednarodne nogometne zveze (Fifa) več kot sto mest za Slovenijo, ne bodo mogli računati na Vaeceslava Posmaca in nogometaša Celja Denisa Marandicija, ki ima poškodovan gleženj.

Slovenci v Moldavijo z le enim ciljem – zmago

Liga narodov, liga C, skupina 3

Sreda ob 20.45:
MOLDAVIJA – SLOVENIJA
Sodnik: Joao Pinheiro (Portugalska)

GRČIJA – KOSOVO

Lestvica:                          
GRČIJA             3  2 1 0  4:1  7
SLOVENIJA          3  2 1 0  2:0  7
KOSOVO             3  0 1 2  2:4  1
MOLDAVIJA          3  0 1 2  1:4  1