Primož Gliha je selektor mlade reprezentance od leta 2015. Foto: www.alesfevzer.com
Primož Gliha je selektor mlade reprezentance od leta 2015. Foto: www.alesfevzer.com

Po poročanju portala Nogomania so reprezentanti napisali pismo, ki je v bistvu pritožba zoper selektorja Gliho. V pismu so igralci Nogometno zvezo Slovenije obvestili o dogajanju v reprezentanci, pri tem pa izpostavili problematično vedenje selektorja, nenavadne "vzgojne" prakse in žaljenje na osebni ravni. Kot so zapisali reprezentanti, si je selektor na zadnji reprezentančni akciji s svojimi pomočniki privoščil celo veseljačenje pozno v noč.

Podobne očitke je Gliha doživljal že pred dvema letoma, a tokrat so se igralci poenotili. Kot poroča Nogomania, je podpisanih 40 igralcev, ki so zatrdili, da pod Gliho ne bodo več igrali za mlado izbrano vrsto.

V imenu igralcev je selektorja o tem obvestil kapetan Jan Mlakar, ki ga je Gliha nato kazensko poslal domov, a je naletel na upor igralcev. Pozneje naj bi svoje stališče do napadalca Maribora omehčal, vendar mu to ni pomagalo.

Na dogajanje se je odzval tudi NZS. "Vodstvo Nogometne zveze Slovenije je seznanjeno z vsebino pisma članov mlade reprezentance. Od prejema pisma dalje se na NZS-ju izvajajo postopki, ustrezne odločitve pa bo vodstvo NZS-ja sprejelo po opravljenih razgovorih s predstavniki reprezentance in selektorjem Primožem Gliho," so navedli NZS pri Nogomanii.

Gliha je selektor te selekcije, ki se pripravlja na evropsko prvenstvo 2021 v Sloveniji in na Madžarskem, od leta 2015.