V nedeljo je Bravo kot prvi v Prvi ligi premagal Muro z 2:1 in se Prekmurcem približal na 3 točke zaostanka. Foto: www.alesfevzer.com
V nedeljo je Bravo kot prvi v Prvi ligi premagal Muro z 2:1 in se Prekmurcem približal na 3 točke zaostanka. Foto: www.alesfevzer.com

Nogometaši ljubljanskega prvoligaša Brava in Mure, ki so se v nedeljo medsebojno pomerili na prvenstveni tekmi v Ljubljani, morajo v desetdnevno karanteno.

Gliha: Tekme v Evropi pokazale, da imamo težave z ritmom in koncentracijo

Okužena dva od štirih reprezentantov Mure
Kot so zapisali pri Muri in Bravu, so pri dveh od štirih nogometašev Mure, ki se udeležujejo reprezentančnih zborov, ob testiranju odkrili okužbo z novim koronavirusom. Vodstvi ljubljanskega in soboškega kluba sta se v skladu z navodili NZS-ja odločili za preventivno samoosamitev članskih ekip.

"Samoizolacija je izvedena pri igralcih, strokovnem vodstvu in vseh, ki so imeli tesnejši stik s članskim moštvom. Rehabilitacijski treningi igralcev, ki v preteklem obdobju niso imeli tesnih stikov s članskim moštvom, potekajo nemoteno. V klubu se zavedamo resnosti situacije in tako kot v preteklosti bomo tudi zdaj spoštovali vse ukrepe, ki jih bomo prejeli od regulatornih organov v državi," so zapisali pri vodilni Muri na klubski spletni strani.

V članski ekipi Brava do zdaj še ni bilo potrjenega primera okužbe z virusom SARS-CoV-2, nihče od članov ekipe pa ne kaže znakov okužbe, so še zapisali na spletni strani ljubljanskega prvoligaša. Dodali so, da so v skladu s priporočili in zahtevami NIJZ-ja v samoosamitev napotili vse igralce, ki so zaigrali na nedeljski tekmi proti Muri.

Matjaž Kek ostal brez Koutra

Zaradi pozitivnih testov v moštvu Mure je moral tabor članske reprezentance, ki se pripravlja na prijateljsko tekmo proti San Marinu v sredo in srečanji Lige narodov na Kosovu in v Moldaviji, zapustiti vezist Sobočanov Nino Kouter. Zaradi poškodbe bo dvoboj s San Marinom izpustil tudi Andraž Šporar, medtem ko za tekmi Lige narodov v nedeljo in prihodnjo sredo še ni odpisan. Več TUKAJ.

Ravno 10-dnevni reprezentančni premor
Če ob koncu 10-dnevne karantene ne bo novih okužb pri Muri in Bravu, bosta lahko vodilni ekipi Prve lige nemoteno nadaljevali državno prvenstvo. Zaradi reprezentančnega premora se namreč 1. SNL s tekmami 7. kroga nadaljuje ravno čez dobrih 10 dni. Čez 12 dni Bravo gostuje pri Taboru Sežani, Mura pa na zadnji nedeljski tekmi gosti Aluminij.

Mlada reprezentanca ni odšla na tekmo v Albanijo

Priprave mlade slovenske nogometne reprezentance do 21 let za dve prijateljski tekmi je prekinila novica o pozitivnih izvidih na novi koronavirus. Kot je za STA potrdila Nogometna zveza Slovenija, gre za tri nogometaše, ki so že v samoosamitvi.

Posledično mladinska reprezentanca, ki jo vodi Primož Gliha, danes ni odpotovala na prijateljsko tekmo v Albanijo. Tekma v Tirani bi morala biti odigrana v četrtek ob 19.00. Zaradi pojava koronavirusa v reprezentanci U-21 je vprašljiva tudi usoda tekme z Madžarsko, naslednji teden ob 18.00 v Sombotelu.