Usoda Primoža Glihe bo znana kmalu. Foto: www.alesfevzer.com
Usoda Primoža Glihe bo znana kmalu. Foto: www.alesfevzer.com

V novi epizodi nogometnega podkasta Vala 202 Žoga je okrogla je bila ob dogajanju v izenačenem državnem prvenstvu in slovenski članski reprezentanci v ospredju slovenska izbrana vrsta do 21 let.

Slovenski reprezentanti do 21 let so se uprli selektorju Primožu Glihi in zatrdili, da pod njegovim vodstvom ne želijo več igrati. V odprtem pismu nogometni zvezi so zatrdili, da zaradi žaljenja, slabe komunikacije, vdiranja v zasebnost in neodgovornega ravnanja ne želijo več igrati pod njegovim vodstvom.

"Najslabša stvar, ki se lahko zgodi, je, da Primož Gliha ostane selektor. Ne moreš zamenjati 25 mladih reprezentantov v Sloveniji. V Braziliji ali Argentini jih morda lahko, pri nas pa ne moreš," pravi Jože Pepevnik in dodaja: "Tišina z Brda pri Kranju je oglušujoča."

Sorodna novica Mladi reprezentanti so se uprli selektorju Glihi

Voditelj Luka Petrič pravi, da se igralci za ta korak ne bi odločili, če zadeva ne bi bila kritična, nato pa se je postavil še v vlogo hudičevega odvetnika in poskušal najti tudi nekaj argumentov, da selektorja ne zamenjajo. "Dobre rezultate ima, poleg tega pa naj igralci na takšen način ne bi menjali selektorja."

Aljaž Golčer poudarja, da ne gre za vprašanje rezultatov reprezentance, glede odnosov pa dodaja, da je igranje za reprezentanco prostovoljno. "Verjamem, da si igralci želijo zastopati svojo državo, ampak ko so odnosi tako skrhani, je težko delati skupaj naprej."

Boštjan Janežič pravi, da nezadovoljstvo v mladi slovenski reprezentanci traja že kar nekaj časa. "Igranje za katero koli reprezentanco je seveda zahvala slovenskemu nogometu. Ne pa na račun maltretiranja in da je selektor nad vsemi, ker Primož Gliha rad izžareva tudi svoje diktatorsko videnje stvari." Več o usodi Glihe bo znano po torkovem sestanku vodstva reprezentance z vodilnimi na Nogometni zvezi Slovenije.

Gostje so se posvetili tudi izenačenemu državnemu prvenstvu, kjer prve štiri klube na lestvici ločuje le točka, in slovenski reprezentanci, ki je na vrhu lestvice svoje skupine v Ligi narodov. Na Kosovu in v Moldaviji je ob dveh zmagah pustila pozitiven vtis.

V drugem polčasu je bila v ospredju Liga prvakov. Ta teden se začenja nova sezona elitnega evropskega klubskega tekmovanja. V oddaji izveste, kdo so favoriti, kako je videti Barcelona pod taktirko Ronalda Koemana in kaj dolgotrajna poškodba Virgila Van Dijka pomeni za Liverpool. Vabljeni k poslušanju.

Žoga je okrogla s03e05: Za Gliho ni poti nazaj