Sorodna novica Zaradi nezakonitega odlaganja blata 18 hišnih preiskav, šest pridržanih

Odlagališče, ki so ga danes našli na občinskem zemljišču, je po njegovih besedah praktično v jedru mesta. Čeprav ne gre za vodovarstveno območje, je blizu sotočje rek Pešnica, Kozarica in Voglajna, je poročal POP TV. "Če bi bila količina večja, bi imeli hudo težavo," je povedal župan Marko Diaci.

Storilec je blato odložil okoli prvomajskih praznikov, so presodili na občini. Kraj sta si nemudoma ogledala policija in predstavnik nacionalnega laboratorija, ki je odvzel vzorce. Ker gre za občinsko zemljišče, bo morala občina zadevo najverjetneje sanirati sama.

Policisti prosijo očividce za informacije

Šentjurski policisti so sporočili, da so bili v četrtek obveščeni, da je neznani voznik na travnati površini ulice Leona Dobrotinška, nasproti industrijske cone Bohor v Šentjurju, nezakonito odložil okoli 20 kubičnih metrov odpadnega blata.

Po do zdaj zbranih podatkih je bilo blato, ki najverjetneje izvira iz čistilnih naprav, na nezakonito odlagališče s tovornjakom pripeljano med 10. in 21. majem letos. Ker gre za hujši poseg v ekosistem v naravnem okolju, policija intenzivno zbira obvestila o kaznivem dejanju obremenjevanje in uničevanje okolja.

Morebitne očividce oz. vse, ki kar koli vedo o obeh zadevah, prosi, naj jim podatke sporočijo na telefonsko številko Policijske postaje Šentjur, na interventno številko 113 oz. na anonimno številko policije 080 1200.

Okoli 500 kubičnih metrov blata tudi v Dramljah

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Celje, so bili o podobnem primeru obveščeni tudi 7. maja letos. Neznani voznik je takrat večjo količino odpadnega blata, in sicer med 400 do 500 kubičnih metriv, odložil tudi na območju Dramelj v občini Šentjur. Tudi preiskava tega primera preiskava intenzivno poteka.