Srbski napadalec Ognjen Mudrinski je v ponedeljek Kopru zabil dva gola, danes pa se je po lepi kombinaciji znova dobro znašel in s svojim petim zadetkom v Prvi ligi popeljal Maribor v vodstvo. Foto: www.alesfevzer.com
Srbski napadalec Ognjen Mudrinski je v ponedeljek Kopru zabil dva gola, danes pa se je po lepi kombinaciji znova dobro znašel in s svojim petim zadetkom v Prvi ligi popeljal Maribor v vodstvo. Foto: www.alesfevzer.com

V 8. minuti je bliskovito akcijo Maribora (dolga podaja Martina Milca do Roka Sirka, ki je z glavo podaljšal do Mudrinskega) z močnim strelom s 14 metrov malce z desne strani kronal v zadnjem času zelo učinkoviti Ognjen Mudrinski.

V 91. minuti pa je zmago vijoličastih po napaki domače obrambe potrdil avtogol Nemanje Jakšića, ob katerem je bil rezervist Žan Vipotnik, ki je v 74. minuti zamenjal ravno srbskega napadalca. Vratar Brava Renato Josipović je slabo izbil žogo izpred vrat, ob stranski črti je do nje prišel Jan Repas in z leve strani podal v sredino, tam pa je Jakšić preusmeril žogo v lastno mrežo.

Prazni naboji Brava

Poleg gola je imel Maribor v prvem polčasu še eno priložnost. V 19. minuti se je z lepo obrambo izkazal Josipović, ki je s parado "snel" poskus Repasa od daleč. Domači so resno zagrozili v 17. minuti, ko je z dobrih desetih metrov Mark Španring žogo poslal čez gol.

V drugem polčasu je bilo pred vrati Maribora vroče v 69. minuti, ko je malo po vstopu v igro rezervist Loren Maružin nevarno prodrl po desni strani, vendar zaključek Amarja Memića ni bil preveč posrečen, prav tako tudi ne strel Mudrinskega na drugi strani, ki je sledil dve minuti pozneje.

Bravo je poskušal na vse pretege, v 73. minuti je Maružin lepo vtekel v kazenski prostor, toda prave nevarnosti ni bilo. Pet minut pozneje je Španring iz bližine streljal čez vrata. Na drugi strani je v 85. minuti Milec poskusil z diagonalnim strelom z desne strani in z 18 metrov le za malo zgrešil cilj.

Sedem tekem brez poraza

Maribor je na zadnjih sedmih tekmah petkrat zmagal in dvakrat remiziral. Zadetka ni prejel že pet srečanj. Trener Radovan Karanović tokrat ni mogel računati na kaznovanega Blaža Vrhovca, med številnimi poškodovanimi pa sta tudi Rudi Požeg Vancaš in Rok Kronaveter.

Prvi letošnji medsebojni obračun se je v Ljudskem vrtu končal z 1:1 (Koderman; Bajde). Maribor je v Spodnji Šiški tradicionalno uspešen, v lanski sezoni je jesensko tekmo državnega prvenstva dobil z 1:2, pomladansko pa z 0:1.

Četrta zaporedna zmaga Maribora brez prejetega zadetka

Colley edini strelec na Bonifiki

Na večernem primorskem obračunu je Koper na Bonifiki z 1:0 premagal Tabor Sežano. Kanarčki so po porazih proti Olimpiji in Mariboru prvič po treh tednih vpisali nove točke in so še vedno na vrhu lestvice. Tako kot Mariborčani so zbrali 30 točk.

Na drugi strani so Kraševci, ki so pogrešali kar nekaj nosilcev igre, med drugim Rodrigueja Bongonguija, Denisa Kouaa in Klemna Nemaniča, še naprej v rezultatski krizi. Zanje je bil to četrti zaporedni poraz in sedma tekma brez zmage.

Lamin Colley se je med strelce vpisal tretjič v letošnji sezoni. Foto: www.alesfevzer.com
Lamin Colley se je med strelce vpisal tretjič v letošnji sezoni. Foto: www.alesfevzer.com

V prvem polčasu pravih priložnosti ni bilo, na začetku so bili malenkost odločnejši domači, ob koncu pa so bili na tekmečevi polovici dejavnejši Sežanci.

Šele v 47. minuti so gledalci videli prvi strel v okvir vrat, sprožil ga je najboljši strelec lige Maks Barišić (vrnil se je po manjši poškodbi), toda Jan Koprivec je žogo ukrotil. V 69. minuti je znova streljal Barišić, toda gostje so strel blokirali, tako da je sledil le kot.

Minuto pozneje je edini zadetek na tekmi dosegel Lamin Colley. Žan Žužek je podaljšal žogo na levo stran kazenskega prostora, od tam pa jo je Gambijec poslal pod prečko.

Po golu so morali bolj proti tekmečevim vratom začeti gledati tudi Kraševci. Ignacio Guerrico in Tom Kljun sta streljala malce previsoko s poskusoma zunaj kazenskega prostora, Nikola Krajinović pa bi lahko ob koncu unovčil enega protinapadov Kopra, a je zadel le zunanji del mreže.

Zadetek s tekme Koper – CB24 Tabor Sežana
Sorodna novica Izjemen gol Guzine Radomljam tlakoval pot do druge zaporedne zmage

16. KROG:
BRAVO – MARIBOR 0:2 (0:1)
1100; Mudrinski 8., Jakšić 91./ag

Bravo: Josipović, Jakšić, Drkušić, Križan, Španring, Nsana (66./Maružin), Trdin (74./Žinko), Trontelj, Kramarič, Ogrinec, Bajde (66./Memić).

Maribor: Jug, Sikošek, Voloder, Mitrović, Milec, Repas, Makoumbou, Alvir, Žugelj (74./Sellouki), Mudrinski (74./Vipotnik), Sirk (64./Gorenak).

Sodnik: Roberto Ponis (Koper)


KOPER – CB24 TABOR SEŽANA 1:0 (0:0)
600; Colley 70.

Koper: Adam, Bručić, Žužek, Novoselec, Rajčević, Jelić Balta (46./Grudina), Vešner Tičić (72./Guberac), Oštrek (59./Osuji), Barišić, Parris (79./Krajinović), Colley.

CB24 Tabor Sežana: Koprivec, Salkić, Briški, Ristić, Guerrico, Grobry, Krivičić (84./Stanković), Mavretič, Mihaljević (74./ Kljun), Stančič, Kosi (74./Gotter).

Sodnik: Rade Obrenović (Ljubljana)


Nedelja ob 17.00:
ALUMINIJ – OLIMPIJA

Ob 20.15:
MURA – DOMŽALE

Odigrano v petek:
KALCER RADOMLJE – CELJE 3:2 (1:0)
200; Guzina 21., Šarić 48., 80.; Sokler 68., Ihbeisheh 74./ag

Lestvica:                             
KOPER               16  9 3 4 27:18 30
MARIBOR             16  9 3 4 24:18 30
OLIMPIJA            15  8 3 4 20:15 27
BRAVO               16  6 6 4 13:10 24
CELJE               16  6 3 7 19:20 21
MURA                15  5 6 4 19:21 21
CB24 TABOR SEŽANA   16  4 4 8 15:14 16
DOMŽALE             15  4 4 7 20:25 16
KALCER RADOMLJE     16  4 4 8 18:27 16
ALUMINIJ            15  2 6 7 13:20 12