Marko Šuler išče vsaj enega novega branilca in tudi napadalnega vezista. Foto: www.alesfevzer.com
Marko Šuler išče vsaj enega novega branilca in tudi napadalnega vezista. Foto: www.alesfevzer.com

Prvi del sezone je bil za Mariborčane precej viharen, pogled na lestvico ob začetku novih priprav pa vseeno prijeten. Ob koncu jeseni so na zadnjih osmih tekmah kar sedemkrat zmagali. Trener Radovan Karanović je popravil predvsem igro v obrambi, na teh osmih tekmah so prejeli le tri zadetke, pa še te ob edinem porazu proti Muri.

"Vsak od nas trenerjev si želi igrati hiter, dinamičen nogomet, drugo pa je realnost: s čim razpolagaš v ekipi, na kakšen način lahko postaviš ekipo. Nekako čutim, da nam je najpomembneje vrniti naslov v Maribor. Če imamo vsi isti cilj, je tudi veliko lažje delati," je na novinarski konferenci povedal Karanović.

"Nekega lažjega obdobja absolutno ne pričakujem," pa je dejal športni direktor 15-kratnih državnih prvakov Marko Šuler.

Načrt priprav je ustaljen. Po začetku v Mariboru se bodo 19. januarja preselili v Turčijo, kjer so imeli lani težave z novim koronavirusom. "Preprosto se ne želim s tem obremenjevati. Vemo, kakšen je naš cilj, že na prvi tekmi želimo biti pravi," pravi trener.

Nadaljujejo trend vračanja zaslužnih igralcev

Karanović je že prejšnji mesec dobil poln mandat, zdaj pa ob Alešu Mertlju še dodatno pomoč v trenerskem štabu. Z Željkom Filipovićem vijoličasti nadaljujejo trend vračanja zaslužnih igralcev. Šuler je poudaril: "Malo je mangup (divjak, op. a.), ki zna tudi veliko prenesti na igralce."

Med njimi na prvem treningu ni bilo Roberta Voloderja. 20-letni Nemec je jeseni v Ljudskem vrtu igral kot posojen nogometaš Kölna, Maribor pa ga je prejšnji teden odkupil.

"Robi je v sklepnih pogovorih za odhod v tujino. Imeli smo veliko željo in poskušali storiti vse, da bi ga obdržali vsaj do konca sezone. Po poslovni plati gre za uspešno zgodbo, saj bo v skupnem izkupičku ostal Mariboru 10-kratnik vloženega zneska," je pojasnil športni direktor, ki zato išče vsaj enega novega osrednjega branilca in tudi napadalnega vezista. "Borimo se za naslov, tako da zna biti kar "bomba", če se izrazim po vaše," je napovedal Korošec. Okrepitvi naj bi bili znani do konca tega tedna.

Šuler: Upam, da se Blaž ne bo uštel

Iz Maribora pa po sezoni želi Blaž Vrhovec. Ponujenega podaljšanja pogodbe za zdaj ni sprejel, zato Karanović še ne ve, ali ga bo spomladi imel na igrišču. "Kljub podpisu oziroma podaljšanju pogodbe bi imel možnost odhoda brez nadomestila, kar mislim, da se je do zdaj zgodilo samo enkrat v času Maribora z Daretom Vršičem. Ampak na žalost ... Blaž ima veliko željo narediti naslednji korak in vidi stvari malenkost drugače. Upam, da se ne bo uštel," je razložil Šuler.

Ilija Martinović je do preklica suspendiran in ni začel priprav. Po besedah Šulerja je pred koncem jesenskega dela prvenstva na lastno pest odšel domov, zato je kaznovan.

V moštvu Maribora je za zdaj 30 nogometašev: Jug, Bergsen, Pridgar, Milec, Mutavčić, Mitrović, Uskoković, Obreht, Klampfer, Sikošek, Koderman, Vrhovec, Makoumbou, Repas, Pihler, Antolin, Gorenak, Maher, Lorber, Kotnik, Žugelj, Alvir, Požeg Vancaš, Kronaveter, Sellouki, Šturm, Mudrinski, Tavares, Sirk in Vipotnik.

Karanoviću bo pomagal Željko Filipović, Voloder odhaja
Blaž Vrhovec želi po sezoni oditi iz Maribora