Da vodstvo RTV Slovenija voditelju Studia City ni podaljšalo pogodbe, so v uredništvu oddaje izvedeli dober teden dni pred vrnitvijo na male zaslone. Foto: SOJ RTV SLO
Da vodstvo RTV Slovenija voditelju Studia City ni podaljšalo pogodbe, so v uredništvu oddaje izvedeli dober teden dni pred vrnitvijo na male zaslone. Foto: SOJ RTV SLO

Kot je sporočila urednica oddaje Studio City Alenka Kotnik, je dolgoletni voditelj Marcel Štefančič s svojo odločitvijo, da bo oddajo začasno vodil brezplačno, omogočil, "da oddaja normalno poteka naprej in da ne pride do nepopravljive škode za zavod RTV Slovenija". Marcelu Štefančiču se je ob tem zahvalila za njegov prispevek k ureditvi in umiritvi stanja ter zaščiti interesov oddaje in zavoda RTV Slovenija.

Za nepodaljšanje pogodbe Štefančiču je Alenka Kotnik prejšnji teden izvedela od producentke oddaje. Doslej se je trimesečna pogodba Štefančiču na RTV Slovenija podaljševala samodejno, odgovorna urednica Informativnega programa Televizije Slovenija Jadranka Rebernik pa urednice Studia City o kakršni koli spremembi ni obvestila, čeprav je oddaja na sporedu predvidena 9. maja. "Na moje vprašanje, zakaj je bila pogodba zavrnjena, ali bi morali kar koli spremeniti, da bo potrjena, Rebernik še ni odgovorila," je v četrtek dejala Alenka Kotnik in dodala, da je odgovorna urednica Informativnega programa Televizije Slovenija sicer na dopustu.

Sorodna novica Marcelu Štefančiču, voditelju Studia City, RTV ni podaljšal pogodbe

"Način, kako to počnejo, je strahopeten. To je streljanje v hrbet," je odločitev vodstva takrat komentiral Štefančič in dodal, da bi od odgovorne urednice informativnega programa pričakoval, da o nepodaljšanju njegove pogodbe obvesti vsaj urednico oddaje. Že takrat je nakazal, da bi bil oddajo pripravljen voditi tudi zastonj.

Zaradi predvolilnih soočenj na Televiziji Slovenija je letos sicer odpadlo kar pet oddaj Studia City oziroma tri oddaje več kot v predvolilnem času leta 2018. Z odločitvijo vodstva so bili takrat nezadovoljni tudi nekateri gledalci, ki so v dveh tednih zbrali 40.000 podpisov v podporo oddajam Studio City, Tarča in Tednik.

Za pojasnitev vzrokov, zaradi katerih Marcelu Štefančiču pogodba za vodenje Studia City ni bila podaljšana, smo se znova obrnili na vodstvo RTV Slovenija, odgovore še čakamo.