Johnny in Camille po uspešno opravljenem torkovem navzkrižnem zasliševanju Amber Heard. Foto: AP
Johnny in Camille po uspešno opravljenem torkovem navzkrižnem zasliševanju Amber Heard. Foto: AP

Depp ima sicer izjemno močno odvetniško ekipo, ki ga zastopa na sojenju v Fairfaxu v Virginiji, a do zdaj je daleč največ pozornosti požela 37-letna Camille Vasquez, predvsem zaradi odličnega navzkrižnega zasliševanja, s katerim je skoraj povsem strla Heard, a tudi zaradi tabloidnih natolcevanj, češ da sta si z Deppom videti sumljivo blizu.

56-letni zvezdnik Piratov s Karibov toži svojo nekdanjo 36-letno ženo zaradi kolumne, ki jo je napisala leta 2018 za Washington Post in v katerem se je opisala kot "javni obraz družinskega nasilja".

Čeprav Deppa v kolumni ne omeni poimensko, pa igralec trdi, da je to več kot razvidno iz konteksta ter da sta na višku gibanja #MeToo zaradi omenjenega besedila utrpela tako njegova kariera kot ugled.

Vasquez je nase opozorila že v uvodnem govoru, zares pa je zasijala prav s svojim torkovim navzkrižnim zaslišanjem Amber Heard, v katerem je bila izjemno nepopustljiva. Pravnica je stiskala Heard v kot ob vsakem vprašanju, ki so si sledila kot rafal.

Med drugim jo je privila glede njenega uživanja mamil, pa tega, da je bila ona tista, ki je bila fizično nasilna do Deppa, da je bila posesivna, insinuirala je tudi, da so bile fotografije njenih modric fotošopirane, omenila njeno preteklo aretacijo zaradi fizičnega napada na svojo nekdanjo ženo in secirala vsako njeno besedo, ko je šlo za Amberino zgodbo domnevnega spolnega napada Deppa nanjo.

Foto: AP
Foto: AP

Sodna drama v Virginiji

TV-komentatorji in pravni strokovnjaki so si bili po včerajšnji predstavi Vasquez enotni: nalogo je opravila odlično in morda celo naredila dovolj, da Depp dobi proces leta, ki vsak dan dobiva nove razsežnosti.

Ampak kdo točno je Camille Vasquez? Camille je odvetnica pri odvetniški družbi Brown Rudnick v okrožju Orange v Kaliforniji. Sodeč po njeni biografiji na spletni strani odvetniške družbe se Vasquez trenutno ukvarja predvsem s tožbami glede obrekovanja, izkušnje pa ima tudi v sporih glede pogodb, v poslovnih tožbah in s pravnimi zahtevki, povezanimi z zaposlovanjem.

Poleg tega ima tudi izkušnje v kriznem komuniciranju. Preden se je pridružila Brown Rudnicku, je delala za državno podjetje v Los Angelesu.

Foto: AP
Foto: AP

"Ali hodi Johnny s svojo odvetnico?"

Camille Vasquez je pozornost predvsem tabloidov pritegnila tudi zaradi svojega očitno toplega odnosa z Deppom, saj med sojenjem pogosto prijateljsko kramljata, se dotikata, si šepetata v ušesa in se pomenljivo nasmihata drug drugemu.

Natolcevanja so šla z naslovi tipa "Ali Depp hodi s svojo odvetnico?" tako daleč, da je moral tabor Vasquez za spletno stran TMZ zanikati, da bi bila z Deppom par, omenja se tudi, da naj bi bila zadnjih nekaj mesecev v zvezi z britanskim nepremičninskim agentom.

A vse to ne ustavi privržencev Deppa in Vasquez, ki ju na vsak način hočejo spečati, družbena omrežja pa so polna posnetkov najbolj "romantičnih" trenutkov med Deppom in njegovo odvetnico.

A viri, blizu igralca in odvetnice, trdijo, da je zgolj Johnny izjemno topla oseba, ki se je z vsemi člani odvetniške ekipe v tem času iskreno zbližal in vsi globoko verjamejo v njegovo nedolžnost – nekaj, kar je težko reči za Amberino ekipo, nad katero naj bi bila igralka vse bolj nejevoljna, kar je bilo videti tudi iz pogledov, ki si jih je v zadnjih dveh dneh izmenjevala s svojo odvetnico.