Amber Heard bo v ponedeljek spet sedla na mesto za priče. Foto: AP
Amber Heard bo v ponedeljek spet sedla na mesto za priče. Foto: AP

Gina Deuters, soproga Deppovega dolgoletnega poslovnega partnerja in asistenta Stephena Deutersa, je imela najboljši vpogled v igralčev turbulentni 15-mesečni zakon z Amber Heard in trdi, da je resnična žrtev Johnny.

Deutersova je bila na sojenju v Virginiji poklicana kot ena prvih prič Deppove obrambe, a jo je sodnica pozneje izločila, ker je priznala, da je pred pričanjem videla po spletu nekatere posnetke sojenja, kar ni dovoljeno.

Depp in Heardova sta se spoznala na snemanju filma Zapiti dnevnik leta 2011. Foto: AP
Depp in Heardova sta se spoznala na snemanju filma Zapiti dnevnik leta 2011. Foto: AP

V intervjuju za Page Six je zdaj med drugim dejala, da Heardova uživa v drami.

“Mislim, da del Amber verjame, da prepiranje pomeni strast. Pomeni, da so iskrice, ognjemet v zvezi. Amber je nekdo, ki je bila vedno vajena dobiti točno to, kar hoče. Počuti se, da je upravičena do vsega, zato je tudi pri ločitvi zahtevala veliko," pravi Deutersova, ki pozna Deppa 20 let. “Ko Johnny ni hotel ugoditi Amber teh zahtev, se mi zdi, da se je odločila, da ga uniči."

Dejala je, da je izraz "samovšečna, s pozornostjo obsedena sociopatka" za Amber skoval njen soprog, potem ko je nehote postal posrednik med Deppom in Amber.

Tako jo je označil moj soprog in tega prav gotovo ne obžaluje. Stephen je bil na koncu dobesedno njun mediator – nihče drug se ni hotel ukvarjati z Amber, Stephen pa je bil edina oseba, s katero je lahko govorila.”

Depp si želi s sojenjem predvsem oprati ime. Foto: AP
Depp si želi s sojenjem predvsem oprati ime. Foto: AP

Kolumna, ki naj bi mu uničila kariero

58-letni Depp toži 36-letno Heardovo zaradi kolumne, ki jo je igralka napisala leta 2018 za Washington Post in v katerem se je označila za žrtev družinskega in spolnega nasilja.

Heardova sicer ni omenila Deppa poimensko, a je bilo več kot očitno, o kom piše, Depp pa trdi, da mu je s tem uničila kariero in ugled. Takoj po objavi kolumne so ga namreč odpustili iz franšize Pirati s Karibov, ki je Deppu pomenila glavni vir zaslužka.

Gina Deuters opisuje obdobje, ko sta bila Depp in Heardova par, "manj zveza in bolj Amberina invazija". “Nemudoma je začela seliti svoje prijatelje v njegove nepremičnine. Precej šokantno je bilo, kako ji ga je nazadnje uspelo izolirati od družine in prijateljev ... Zagotovo se je zdelo, kot da bi ga izgubili."

Od popolne male gospodinje do "žura Amber Heard"

Amber in Johnny. Foto: AP
Amber in Johnny. Foto: AP

Deutersovi se je Heardova od samega začetka zdela "hladna", njeno vedenje pa jo je begalo. “Ko sta začela zvezo, bi jo opisala kot Stepfordsko ženo. Pekla je piškote in vztrajala, da mu sezuva čevlje po prihodu domov. Vse skupaj je bilo precej čudno. Glede na to, da je bila Amber vedno tista samozavestna feministka, je bilo bizarno, da se je vedla precej podrejeno, kot da bi igrala vlogo popolne male gospodinje. Ampak to je bilo zgolj v začetku – in to se je kmalu spremenilo."

Leta 2015 sta Gina in njen soprog pomagala organizirati obe poroki Johnnyja in Amber. Par se je najprej uradno poročil na domu Deppove pokojne mame Betty Sue v Los Angelesu, sledil pa je še obred na plaži na Deppovem zasebnem otoku na Bahamih. “Amber je imela popoln nadzor nad njim in vsem skupaj. Celotna poroka je bila zelo hitra, kot da bi se ji mudilo z njo. Vse skupaj se je dogajalo tako naglo, da celo Johnnyjeva družina ni bila obveščena pravčasno, tako da nekateri niso mogli pravočasno pripotovati.”

Pri obredu na Bahamih se je Gini Deuters zdelo, kot da bi šlo za Amberin "prevzem". “To je bil bolj žur Amber Heard kot pa poroka. Spominjam se, da je imel njen oče govor in je z roko nekako zajel otok in dejal nekaj v slogu: 'Poglej, ljubica, vse to je zdaj tvoje.' Kar stisnilo me je – kot da bi bili bolj navdušeni nad bogastvom, v katero se je poročala, kot pa da bi šlo zares za ljubezen.”

“Ko vidiš prijatelja ali osebo, ki jo imaš rad, kako se podaja v zvezo, za katero meniš, da ni zdrava zanj, je to težko, ker tega ne moreš dejansko ustaviti. Srce parajoče je bilo gledati Johnnyja, kako je v tistih letih fizično in psihično propadal. In na koncu je bil zelo prizadet, ker je njegov zakon razpadel. Močno je trpel zaradi tega.”

Gina Deuters je bila ena od prvih prič na sojenju v Fairfaxu. Foto: AP
Gina Deuters je bila ena od prvih prič na sojenju v Fairfaxu. Foto: AP

"Vem, da nikdar ne bi udaril ženske"

Deutersova vztraja, da nikdar ni videla, da bi se Depp do žensk vedel agresivno. “Bila sem z njim, ko je pil, ko se je zadeval in kadil travo, pa se nikdar ni začel grdo ali neprimerno obnašati. Nikdar ga nisem videla, da bi izgubil živce.”

“Vsekakor, njuna zveza je bila toksična, ampak preprosto vem, da Johnny ne bi nikdar udaril ženske. Lahko mirno spim ponoči, ker vem, da podpiram svojega prijatelja. Sploh ne dvomim, da je bil on žrtev družinskega nasilja in da si zasluži pravico.”

Amber trdi, da jo je Depp večkrat brutalno pretepel, na sojenju v Virginiji pa je dodala še domnevne spolne napade in kako ji je grozil, da jo bo ubil. Po tednu dni premora bo igralka ponovno sedla na mesto za priče, saj jo čaka navzkrižno zaslišanje Deppove ekipe.

Depp trdi, da je bil žrtve družinskega nasilja v zakonu dejansko on. Foto: AP
Depp trdi, da je bil žrtve družinskega nasilja v zakonu dejansko on. Foto: AP

Da naj bo sojenje odprto za javnost, je vztrajal Depp, ki upa predvsem, da si bo po vseh teh letih lahko opral ime. In Gina Deuters pravi, da ne obžaluje, da je šel v tožbo.

“Da, je ponovno odpiranje starih ran. Ampak boj, da bi opral svoje ime, je v resnici začel za svoja otroka – pa naj si bo še tako boleče in umazano. Trenutno je še v Angliji, videla sva se in že zdaj je opazno, kako mu je po pričanju padlo s pleč veliko breme. Zdaj razumem, zakaj je hotel kamere – da bi ga javnost lahko slišala, da bi javnost slišala druge govoriti neposredno o svojih izkušnjah. Končno se mu zdi, da so ga slišali – in to mu veliko pomeni.”

Fatalna Amber

Depp in Heardova sta se spoznala na snemanju Zapitega dnevnika leta 2011, ko je bil on še v dolgoletni zvezi s francosko pevko in igralko Vanesso Paradis, s katero ima dva otroka.

Par sta postala med promocijsko turnejo naslednje leto, poročila sta se leta 2015, dobro leto dni pozneje pa je ona vložila zahtevo za ločitev in nalog o nepribliževanju, češ da je bil igralec do nje fizično nasilen.

Depp je vseskozi to zanikal in trdi, da je bila edina, ki je bila nasilna v zvezi, ona.