Maribor je s Šerifom igral 0:0. Na povratni tekmi bo moral biti v napadu konkretnejši. Foto: www.alesfevzer.com
Maribor je s Šerifom igral 0:0. Na povratni tekmi bo moral biti v napadu konkretnejši. Foto: www.alesfevzer.com
Brez zadetkov na prvi tekmi Maribora in Šerifa

Nogometaši Maribora so se na prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij za Ligo prvakov v Ljudskem vrtu z moldavijskim prvakom Šerifom iz Tiraspola razšli brez zadetkov. Povratno srečanje v Kišinjevu bo prihodnji torek.

Gostje so imeli nenehno prevlado, Maribor je pred 7000 gledalci sprožil le en strel v okvir vrat. Podrla se je igra na sredini igrišča. Odhod Antoina Makoumbouja v italijansko ligo Serie B (v Cagliari) je pustil precejšnjo vrzel. Večjo, kot bi kdo pomislil. Maribor trenutno nima zamenjave zanj, manjkal je tudi poškodovani Božić.

"Igralcev, ki sta v zadnjem obdobju postala zelo pomembna, ni bilo z nami. Ni ju enostavno nadomestiti. Makoumbou je bil motor te ekipe, z dobrimi rešitvami v različnih situacijah. Božić bo zaradi poškodbe manjkal še na kakšni tekmi. Nismo bili tako nevarni pred vrati nasprotnika, toda odziv moštva je bil dober. Zato verjamem, da bomo na povratni tekmi na želenem nivoju. Imamo enako izhodišče, imamo možnosti. Naredili bomo vse, da presenetimo in pridemo do napredovanja," je za klubsko spletno stran povedal trener Radovan Karanović v izjavi za medije pa je poudaril, da so se igralci preveč bali tekmecev:

Sorodna novica Maribor odbil napade Šerifa – v Ljudskem vrtu še drugič to poletje 0:0

"Vsekakor je za nami težka tekma. Čestitke fantom, da smo zdržali do konca tekma in da nismo prejeli zadetka. Manjkalo je malo več igre naprej, a moramo razumeti, da je Šerif nesporni favorit. Morda je bilo preveč spoštovanja."

Reprezentant Gregor Sikošek, ki ni prišel do izraza, vidi možnost, kako izločiti tekmeca: "Še smo živi, vse je še odprto. Težko je bilo. Fizično so zelo močni, a po 60. ali 70 minuti so povsem odpovedali. Tu vidim našo priložnost na povratni tekmi. 60 ali 70 minut moramo igrati zaprto in zadržati izid 0:0, potem pa z nekaj menjavami osvežiti ekipo in upati na svojo priložnost."

Še pred povratno tekmo, ki lahko Mariboru odpre vrata evropskih zelenic, državne prvake čaka tekma drugega kroga Prve lige, v Ljudskem vrtu bo v soboto tekmec Gorica.

Karanović zelo pogrešal Makoumbuja proti Šerifu