Marta Kos. Foto: MMC RTV SLO/Miloš Ojdanić
Marta Kos. Foto: MMC RTV SLO/Miloš Ojdanić

V Gibanju Svoboda odločitve Marte Kos podrobneje ne komentirajo, odgovarjajo le, da spoštujejo njeno osebno odločitev.

V odstopni izjavi, ki jo je pridobila Slovenska tiskovna agencija, naslovljeni na člane sveta stranke, je Marta Kos sicer med drugim zapisala, da verjame, da je v interesu stranke, da "reorganizira vodenje na način, ki bo stranki omogočal, da se bo postavila na trdne temelje in uspešno nastopila na letošnjih lokalnih volitvah ter šla enotna in močna tudi na naslednje parlamentarne volitve".

Sorodna novica Marta Kos se umika iz predsedniške tekme

Kot je še zapisala, z mesta podpredsednice odstopa "iz spoštovanja do funkcije". Ob tem je spomnila, da je s stranko intenzivno sodelovala od februarja letos, mesto podpredsednice pa zasedla aprila, ko so se "borili za zmago na parlamentarnih volitvah".

"Naš cilj je bil, da ponovno vzpostavimo spoštovanje do naših državljanov, do vladavine prava in do naših demokratičnih institucij in da vsem prebivalcem Slovenije zagotovimo dostojanstveno življenje v svobodi," je zapisala in izrazila prepričanje, da jim je to tudi uspelo.

Kot je za TV Dnevnik poročal Gregor Drnovšek, mu je Kos dejala, da je odstopila iz osebnih razlogov, saj da se je znova preselila v Švico.