Matthew Perry je zdaj že nekaj časa ozdravljen. Foto: AP
Matthew Perry je zdaj že nekaj časa ozdravljen. Foto: AP

53-letni hollywoodski zvezdnik je v intervjujih spregovoril o temačnem obdobju v svojem življenju, ko se je boril z več odvisnostmi – najhuje je zabredel na prelomu tisočletja, prav takrat, ko je bil zaradi upodobitve Chandlerja na vrhuncu svoje slave. "Takrat, ko bi pričakovali, da me vsi nosijo po rokah, sem bil popolnoma sam ali v kakšni temni sobi, obkrožen s prekupčevalci," je dejal v intervjuju z Diane Sawyer.

V alkoholno omamo je zapadel, ko je bil star 24 let in je bil že del ekipe Prijateljev. Do svojega 34. leta starosti "si je že nakopal veliko težav", je dejal. Dodal je, da je včasih med snemanji vzel tudi po 55 vikodinov in da je tehtal le še 58 kilogramov, a si ni znal pomagati.

Serijo Prijatelji so snemali deset sezon. Foto: AP
Serijo Prijatelji so snemali deset sezon. Foto: AP

Javno se je zahvalil soigralki iz Prijateljev, Jennifer Aniston, ki mu je izmed vse igralske zasedbe najbolj pomagala. "Jennifer se mi je nekega dne med snemanjem približala in mi povedala, da vsa ekipa ve, da pijem. Predstavljajte si, kako strašljiv trenutek je bil to zame. Jen mi je nato še večkrat zelo pomagala, za kar ji bom večno hvaležen," je dodal. Po njegovih besedah so bili tudi vsi drugi soigralci "razumevajoči in potrpežljivi".

Spregovoril je tudi o tem, da mu je zaradi uporabe drog in alkohola počilo debelo črevo. Takrat so mu zdravniku dali le dvoodstotne možnosti preživetja, v komi pa je bil dva tedna. Z odvisnostjo se je sicer boril več desetletij, zaradi česar je imel kar 14 operacij na želodcu, ki so mu pustile ogromno brazgotin.

S knjigo spominov želi pomagati drugim

Zdaj je ozdravljen. Ni sicer natančno razkril, kdaj mu je uspelo premagati odvisnost, dejal je le, da je trenutno "precej zdrav" in da se je odločil, da bo cenil vsak dan. O svojih težavah je napisal knjigo spominov z naslovom Friends, Lovers and the Big Terrible Thing, za katero je prepričan, da bo pomagala marsikomu. "Zdaj, ko sem premagal temačno stran, želim z vsemi deliti svojo zgodbo," je dodal.

Perry je Chanderja igral med letoma 1994 in 2004, za svojo igro pa dobil tudi več nagrad.