Nika Kovač. Foto: BoBo
Nika Kovač. Foto: BoBo

Inštitut je na svoji spletni strani odprl obrazec, prek katerega bo zbiral pričevanja upokojenske populacije. To bo počel zato, da bo iz prve roke slišal, kako živijo, kaj so najpogostejše težave in jim "dal vidnost". " V tem času pa bomo na sestanke povabili tudi organizacije, ki se s to problematiko ukvarjajo že leta, in oblikovali predloge sistemskih sprememb," je sporočila direktorica inštituta Nika Kovač.

V organizaciji pravijo, da njihove vrste aktivistov in prostovoljcev sestavljajo pretežno mladi, študenti, ter starejši, upokojenci. Prav iz njihovih vrst so v zadnjih mesecih prejeli številna pisma. "Pisali so nam številni upokojenci in upokojenke, ki so nam pojasnili, da njihova pokojnina ne zadostuje za preživetje – odločajo se med plačilom položnic za elektriko in nakupom toplega obroka. Njihov trenutni položaj pa je posledica politik vseh vlad do zdaj," je sporočila koordinatorka akcije Maja Korajžija. Tudi na tej podlagi so se odločili za novo kampanjo.

Inštitut sicer napoveduje, da bo v prihodnjih mesecih zagnal še več akcij, povezanih s sovražnim govorom, javnim zdravstvom, svobodnim odločanjem o rojstvu otrok.

Boj za volilni bazen upokojencev