Foto: TV Slovenija/posnetek zaslona
Foto: TV Slovenija/posnetek zaslona

Inšpektorat za notranje zadeve je sredi decembra lani prek državnega portala za oddajo anonimnih prijav kršitev prejel vlogo v zvezi z dejavnostmi nekdanjega policijskega specialca, danes pa podjetnika in svetovalca Miloša Njegoslava Milovića, ki da je opravljal varnostno svetovanje brez pogodbe in brez pooblastila.

"Inšpektorat je skladno s svojimi pristojnostmi in zakonskimi pooblastili zadevo preučil in ugotovil, da ni prišlo do kršitev zakona o zasebnem varovanju," so za časopis pojasnili na notranjem ministrstvu. Dodali so še, da so po pregledu prijave in člankov v medijih ugotovili, da mu ni mogoče očitati kršitev določil zakona o zasebnem varovanju, saj ta ureja le pravice in obveznosti na področju varovanja, ki ga ne zagotavlja država.

"Posledično Milošu Njegoslavu Miloviću ni mogoče očitati, da je ponujal svetovanje v zvezi z zasebnim varovanjem, temveč je ponujal svetovanje glede varovanja, ki je v pristojnosti države in njenih varnostnih organov," so še zapisali na notranjem ministrstvu.

Kaj je počel Milović

Milović, ki se ukvarja s poslovnim in varnostnim svetovanjem, naj bi sodeloval pri odločitvah, povezanih z varovanjem predsednika vlade Roberta Goloba, je bilo po poročanju medijev razbrati iz poročila v. d.-ja generalnega direktorja policije Boštjana Lindava.

Premier Robert Golob je v okviru poslanskih vprašanj na decembrski seji DZ pojasnil, da Milović pri njegovem varovanju nima formalne vloge in za svoje storitve tudi ni plačan, ga je pa prosil za mnenje. "Imam vso pravico vprašati za mnenje kogar koli in moje vprašanje njemu je bilo, kakšen je najustreznejši način varovanja zame," je pojasnil.

Tarča na temo Milovića