Tudi zato je podjetje Lidl Slovenija prejemnik certifikatov Družini prijazno podjetje in Top Employer, so povedale Sara, Tina in Urška iz Lidlove kadrovske službe.

Foto: MP Produkcija
Foto: MP Produkcija

Dobri zaposlovalci danes za delavce skrbijo tako v službi kot izven delovnega čas in tudi Lidl Slovenija svojim zaposlenim nudi številne ugodnosti. Slednje v njihovi kadrovski službi oblikujejo v fokusnih skupinah, kjer zaposleni povedo, kaj bi želeli, da jim podjetje ponudi.

Foto: Lidl Slovenija
Foto: Lidl Slovenija

Vsako leto v Pacug odpeljemo dve izmeni otrok naših zaposlenih. Letos, ob naši 15. obletnici poslovanja v Sloveniji, smo vse skupaj nadgradili še z jezikovnim taborom za najstnike, kjer lahko znanje angleščine izboljšujejo v bolj sproščenem okolju.

Tina Poje

Tako že vrsto let mlajše osnovnošolce svojih zaposlenih poleti brezplačno odpeljejo za nekaj dni na slovensko obalo. »Otroke lahko prijavijo vsi zaposleni in vsako leto v Pacug odpeljemo dve izmeni. Letos, ob naši 15. obletnici poslovanja v Sloveniji, smo vse skupaj nadgradili še z jezikovnim taborom za najstnike, kjer lahko znanje angleščine izboljšujejo v bolj sproščenem okolju,« razloži Tina Poje iz Lidlove kadrovske službe in doda: »Pri najmlajših je najprej morda malo strahu, ker nikogar ne poznajo. Potem si ustvarijo nova prijateljstva, pridobijo nove izkušnje in domov pridejo navdušeni. Zadovoljni pa so tudi starši, saj je med šolskimi počitnicami poskrbljeno za varstvo otrok.«

36-urni delovnik in drseči delovni čas

Ena izmed velikih prednosti Lidla Slovenija je tudi Lidlova 36ka, s katero je podjetje odgovorilo na izzive sodobnega zaposlovanja. Vodja kadrovanja Sara Habjan pojasni: »To velja za delovna mesta prodajalec, skladiščnik in skladiščnik-viličarist. Gre za zaposlitev za polni delovni čas, kljub temu, da delajo 36 ur na teden. S tem smo se v Lidlu prilagodili željam naših zaposlenih, da preostali čas izkoristijo za družino, hobije ali kakšne druge aktivnosti, ki jih radi počnejo, obenem pa imajo zaposlitev za polni delovni čas.«

Za zaposlene v upravi Lidl Slovenija omogoča fleksibilen prihod v službo, kar s pridom izkoriščajo tudi naše sogovornice. »Prideš lahko med sedmo in deveto uro in potem delaš osem ur. Eni ljudje so jutranje ptice, drugi niso. Meni je jutranji čas z družino zelo pomemben, rada tudi odpeljem otroke v šolo in zdi se mi super, da mi ni treba hiteti in biti točno ob sedmih ali osmih v službi. Služba se mi prilagodi,« zadovoljno pove Sara.

Foto: Lidl Slovenija
Foto: Lidl Slovenija

Dolg seznam ugodnosti

Nedolgo nazaj so se Lidlovke in Lidlovci srečali tudi na pikniku, ki ga njihovo podjetje vsako leto pripravi za vseh svojih skoraj dva tisoč zaposlenih. »Odziv je bil res velik, morda tudi zato, ker piknika zdaj dve leti nismo mogli organizirati. Naši zaposleni so letos, ko praznujemo 15-letnico Lidla v Sloveniji, s seboj pripeljali tudi svoje partnerje in otroke. Šlo je za prijetno druženje z družino in sodelavci. Za otroke je bilo letos na voljo tudi veliko aktivnosti, še posebej so bili navdušeni nad našo maskoto Zdravkom Lidlom,« je sklenila Urška Glažar.

K vsemu naštetemu lahko dodamo še sadni dan za zaposlene, ki ga imajo dvakrat na mesec, hitro in anonimno brezplačno psihološko svetovanje za zaposlene ter njihove ožje družinske člane, vplačevanje 2. pokojninskega stebra, izplačilo poslovne uspešnosti … Seznam ugodnosti, ki jih Lidl Slovenija nudi svojim zaposlenim, je dolg. Družini prijazno podjetje in Top zaposlovalec namreč ne postaneš čez noč, temveč s konkretnimi aktivnostmi skozi leta.

Foto: MP Produkcija
Foto: MP Produkcija