Pri Športni loteriji imajo za vse igre, ki jih prirejajo, podeljene koncesije države. Koncesijske dajatve v celoti pripadejo Fundaciji za šport in Fundaciji za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij. V skladu s poslanstvom družbe pa je Športna loterija skozi pokroviteljstva največjih nacionalnih panožnih športnih zvez začela graditi partnerstvo s slovenskim športom. Na korporativni spletni strani Športne loterije lahko z zanimivo animacijo evrskega kovanca preverite, kam gre denar, ki ga namenite njihovemu produktu.

Foto: M24.SI | M24 PHOTO AGENCY
Foto: M24.SI | M24 PHOTO AGENCY

Športna loterija igre na srečo prireja od leta 1996, ko je bilo uspešno izvedeno prvo žrebanje takratne igre Športni krog. Od takrat je razvila in na slovenskem trgu uveljavila več iger: stave na športne dogodke, e-igre, napovedne igre, stave na številke, stave na virtualne dogodke, raznovrstne srečke. Širok izbor novih in zanimivih iger na srečo je hkrati tudi pomemben del poslanstva družbe, zato je svojo ponudbo v zadnjem obdobju nagradila še s stavami v živo, napovedmi na dirke konj ter napovedno igro Colossus. V celoviti ponudbi je poseben poudarek namenjen slovenskemu športu: domačih ligah, slovenskih nastopih na mednarodnih tekmovanjih itd. Dogodki slovenskega športa so zajeti v posebno bonus ponudbo, ki igralcem omogoča višje kvote.

Stavi na dobro!

Pod okriljem slogana Stavi na dobro je nastala prva v vrsti srečk z družbeno odgovorno noto. Planinska srečka je skupni projekt Planinske zveze Slovenije in Športne loterije, ki je nastal z namenom zbiranja sredstev za obnovo slovenskih planinskih poti in koč. Cena Planinske srečke je en evro, v skladu za dobitke pa je 280 tisoč evrov. Planinsko srečko lahko kupite na prodajnih mestih Športne loterije, na spletni strani https://www.e-stave.com/Srecke/Default.aspx in v Planinski trgovini PZS.

Velik izziv družbene odgovornosti prireditelja iger na srečo predstavlja odgovorno prirejanje iger na srečo. Odgovornost Športne loterije se kaže na vseh področjih poslovanja – od razvoja igre, oglaševanja, prodaje in sodelovanja z interesnimi skupinami. V skladu s tem so zaradi kakovosti poslovanja pridobili certifikata odgovornega prirejanja iger na srečo pri World Lottery Association (WLA) in European State Lottery and Toto Association (EL).