V Sloveniji imamo 10.014 km planinskih poti in 178 planinskih koč, zavetišč in bivakov, ki potrebujejo stalno skrb in vzdrževanje, kar zaradi povečanega števila obiskovalcev planinskih poti vse pogosteje presega zmožnosti predanega prostovoljnega dela članov planinskih društev.

Zdaj lahko ljubitelji planin z nakupom Planinske srečke sami prispevate k obnovi in vzdrževanju planinskih poti in koč, hkrati pa imate možnost za lep dobitek. Cena Planinske srečke je en evro, v skladu za dobitke pa je 280 tisoč evrov. Planinsko srečko lahko kupite na prodajnih mestih Športne loterije, na spletni strani https://www.e-stave.com/Srecke/Default.aspx in v Planinski trgovini PZS. Del zbranih sredstev bo usmerjen v obnovo planinskih poti in koč, hkrati pa želijo pri Planinski zvezi Slovenije in Športni loteriji spodbuditi javnost k razmišljanju o pomenu naravnih danostih Slovenije.

Stavi na dobro!

Planinska srečka je prva v seriji družbeno odgovornih projektov Športne loterije pod sloganom »Stavi na dobro!«. V skladu s poslanstvom družbe Športna loterija skozi pokroviteljstva največjih nacionalnih panožnih športnih zvez gradi partnerstvo s slovenskim športom. Športna loterija je pokroviteljica največjih slovenskih športnih zvez; Nogometne zveze Slovenije, Olimpijskega komiteja Slovenije, Smučarske zveze Slovenije, Košarkarske zveze Slovenije, Odbojkarske zveze Slovenije in Rokometne zveze Slovenije. Trudijo se tudi, da so prisotni na raznolikih športnih področjih in nivojih – od profesionalnega kot tudi do amaterskega športa.

Foto: M24.SI | M24 PHOTO AGENCY
Foto: M24.SI | M24 PHOTO AGENCY

Njihovi produkti sledijo trendom razvoja na področju iger na srečo, tako da imajo igralci na voljo karseda veliko izbiro novih in zanimivih iger na srečo. Velik izziv družbene odgovornosti prireditelja iger na srečo predstavlja odgovorno prirejanje iger na srečo. Odgovornost Športne loterije se kaže na vseh področjih poslovanja – od razvoja igre, oglaševanja, prodaje in sodelovanja z interesnimi skupinami. V skladu s tem so zaradi kakovosti poslovanja pridobili certifikata odgovornega prirejanja iger na srečo pri World Lottery Association (WLA) in European State Lottery and Toto Association (EL).