Foto: Oglasno sporočilo
Foto: Oglasno sporočilo

V Študentskem domu Ljubljana (v nadaljevanju: ŠDL) svojo samostojno pot začenja več kot 7.000 študentov.

Iz leta v leto se trudimo zmanjševati čakalne vrste množičnih prvih vselitev ob začetku študijskega leta, kar nam tudi izredno dobro uspeva. V študijskem letu 2017/2018 smo namreč uspeli študentom, ki so želeli bivati pri nas, že do sredine meseca novembra.

ŠDL zagotavlja kakovostno bivanje in nudi prostočasne dejavnosti na področju kulture in športa, poglablja raven medsebojnih odnosov, posameznika nauči medsebojnega sožitja in v vsakem pogledu mladim odpira vrata v svet. ŠDL je odprt za različnost, a se zaveda enotnega cilja vseh študentov: dokončanje želenega študija. Bivanje v ŠDL ne predstavlja zgolj bivanja, saj lahko stanovalci ŠDL prosti čas izkoristijo za druženje v klubskih sobah, na površinah za družabne športe, v fitnesu in na zunanjih vadbiščih. Kulturnikom in glasbenim navdušencem omogočamo uporabo glasbene sobe z izvrstno akustiko, sobe za glasbene nastope in kulturne prireditve. Nismo pozabili niti na ekološko osveščanje, prav tako pa nudimo površine za skupnostne vrtove, kjer imajo študentje možnost, da si sami pridelajo hrano in začimbe. Za vse, ki jim pridelava hrane ni tako blizu, pa je na voljo restavracija Rožna Kuh'na, ki ponuja pestre, zdrave in uravnotežene obroke.

Grajenje pozitivne izkušnje in začetek uvajanje v samostojno življenje lahko našim stanovalcem omogočimo v 29 domovih, kjer so vsakemu zagotovljeni optimalni pogoji za študij in raznovrstne obšolske dejavnosti. Ti domovi so razporejeni na različnih lokacijah v Ljubljani v bližini fakultet (Rožna dolina, Bežigrad, Mestni log, Šiška, Center)

Cenik si lahko ogledate na povezavi: http://www.stud-dom-lj.si/domovi/stroski-bivanja

ŠDL je od leta 2017 član mednarodnega združenja European University College Association. Z združenjem smo v zadnjem študijskem letu skupaj organizirali projekte, preko katerih smo stanovalcem ponudili možnost pridobivanja neformalnih kompetenc (npr. projekt Message to Europeans 3.0), organizirali študijske obiske karierne orientacije (obiskali smo podjetja, kot so Microsoft, WeTransfer, Smart PR, Armada Music in TomTom na njihovih sedežih v Amsterdamu), omogočili sodelovanje pri poletnih šolah (npr. Cambridge Summer School) ter organizirali druge podobne projekte.

Vselitev si zagotoviš s prijavo na: http://www.stud-dom-lj.si/sites/www.stud-dom-lj.si/files/razpis-2018-19-kon.pdf

Razpis za sprejem in podaljšanje bivanja študentov visokošolskega študija v študentskih domovih in pri zasebnikih za študijsko leto 2018/2019.

Naj ponovno izpostavimo, da se je dinamika vseljevanja spremenila in čakalne vrste niso več tako dolge. Študentom priporočamo, da po objavi prednostne liste spremljajo našo spletno stran in se seznanjajo z aktualno dinamiko vselitev ter se primerno organizirajo v času od začetka študijskega leta do vselitve v enega od naših študentskih domov.

Rok za oddajo prošnje za sprejem in podaljšanje bivanja je 16. avgust 2018.

Prošnjo za sprejem in podaljšanje bivanja oddate preko elektronske vloge na spletnem portalu eVŠ https://portal.evs.gov.si/bivanje/.

Zahvaljujemo se vam, ker z oddajo prošnje ne boste odlašali do zadnjega dne.

Za dodatne informacije smo vam na voljo na: (01) 530 6027, (01) 530 6028, pisarnazasd@stud-dom-lj.si.

Razpis je objavljen na spletni strani Študentskega doma Ljubljana v rubriki bivanje razpisi – http://www.stud-dom-lj.si/bivanje/razpisi .