Okolje - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Okolje - Arhiv
Video: Srečen konec za zasežene pasje mladiče Zgodba o zaseženih pasjih mladičih se je dobro končala.
Vrhniška občina se bo pritožila, saj želi sodelovati v postopku zoper Kemis Občina Vrhnika se bo pritožila na upravno sodišče, potem ko je gradbeni inšpektorat ponovno zavrnil njeno zahtevo, da bi bila stranka v postopku zoper Kemis.
Analiza temperatur na stari celini: v evropskih mestih je vse bolj vroče Letošnji poletni vročinski val je pokazal, kakšna bodo po napovedih strokovnjakov postala tudi številna prihodnja evropska poletja.
Dež in veter povzročala težave Dež in veter ponekod po državi povzročata težave. Meteorna voda je poplavila nekaj kleti, veter pa podrl nekaj dreves in razkril objekt v Celju.
Križevci na Hrvaškem: Sončna elektrarna, v katero so vlagali krajani Sončna elektrarna na strehi Tehnološkega parka v Križevcih je prvi primer vlaganja krajanov v obnovljive vire energije na Hrvaškem.
Akcija Očistimo Slovenijo: narava je "lažja" za 77 ton odpadkov Letošnja akcija Očistimo Slovenijo je po poudarkih Ekologov brez meja privabila 28.000 prostovoljcev, ki so iz narave odstranili 77 ton odpadkov.
Foto: Ko se pajki parijo ... spletejo 300 metrov dolgo mrežo Obala ob kraju Aitoliko v Grčiji se je za vse arahnofobe - ljudi, ki imajo strah pred pajki -, spremenila v nočno moro, saj jo je prekrila 300 metrov dolga pajkova mreža.
Konec toplih dni: v soboto dež in le še dobrih deset stopinj Sobota bo po dolgem in vročem poletju prinesla občutno ohladitev.
Trilar: Tigraste komarje nespametno "gojimo" sami, v naravnem okolju jih ni Relativno vlažno in toplo poletje, ki se zavleče daleč v september, je kot naročeno, da se komarji močno namnožijo.
Prvi obisk okoljskega ministra Lebna: nesanirano požarišče Ekosistemov Novi minister za okolje in prostor Jure Leben si je na prvem terenskem obisku ogledal požarišče podružnice podjetja Ekosistemi v Zalogu pri Straži.
Brezobzirni gobarji vrste izbrišejo iz narave, smetijo, lomijo Nekateri gobarji se ne ozirajo na pravila vedenja v gozdu, ne spoštujejo omejitev gibanja na območjih sanitarne sečnje ali v gozdu puščajo smeti, zaradi česar množično gobarjenje moti tudi lastnike ...
V hudih poplavah v Nigeriji v dveh tednih umrlo okoli 100 ljudi V hudih poplavah v Nigeriji je v preteklih dveh tednih umrlo približno sto ljudi, tamkajšnje oblasti pa so razglasile nacionalno katastrofo.
Ekofeminizem: ko se ženska preneha boriti za položaje moških, ki izkoriščajo tako njo kot naravo Ariel Salleh, ki na Univerzi v Sydneyju raziskuje odnose med človekom in naravo, je ekofeministka.
Slovenija predseduje mednarodni komisiji za kitolov Slovenija je na 67. zasedanju mednarodne komisije za kitolov (IWC), ki je konec tedna potekalo v Braziliji, od Japonske prevzela dvoletno predsedovanje IWC-ju.
Mangkhut po Filipinih razdejal tudi jug Kitajske Tajfun Mangkhut, ki je sprva pustošil po Filipinih, kjer je najmanj 65 mrtvih, zaradi zemeljskih plazov pa bi bilo lahko žrtev še več, je pustil pravo razdejanje tudi na Kitajskem, kjer poročajo o ...
Najdena žival: črna mlada psička (Lj.) Opis živali: Najdena je mlada psička, črne barve, verjetno pasme labradorec. Prijazna, vendar malo prestrašena. Kje je bila žival najdena?
Teden mobilnosti: Slovenec letno napravi 7.200 km vsakodnevnih poti, večinoma z avtomobilom Začel se je evropski teden mobilnosti, ki nas spodbuja k razmisleku, kako za premagovanje vsakodnevnih poti najti okolju čim prijaznejše načine.
Orkan Florence se nekoliko umirja, obilnemu dežju pa ni videti konca Deževje epskih razsežnosti orkana Florence je povzročilo poplave v ameriških zveznih državah Severni in Južni Karolini, kjer je umrlo najmanj 14 ljudi, med njimi dojenček.
Foto in video: Tajfun Mangkhut po opustošenju Filipinov zahteval žrtvi tudi na Kitajskem P otem ko je na Filipinih povzročil pravo razdejanje, v katerem je po nekaterih ocenah umrlo več kot 100 ljudi, je najhujši letošnji tajfun Mangkhut dosegel Hongkong in južni del Kitajske.
Meteorna voda v objektih, toča oklestila pridelke Plohe i n nevihte petkovega večera in noči so povzročile številne nevšečnosti.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Izbor
Kazalo