Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

Okolje - Arhiv

"Širjenje obvoznice daje signal, naj se z avtomobili še pogosteje vozimo v mesto"

Ministrstvo za infrastrukturo je predstavilo načrt za širitev ljubljanske obvoznice in vsaj treh njenih vpadnic – primorske, štajerske in dolenjske – na tripasovnico. Matej Ogrin meni, da je tako reševanje zastojev "brutalno nesmiselno" in predrago.

Nezadovoljstvo domačinov: shod pred sortirnico v Lenartu

Prebivalcem Lenarta je po dveh požarih v sortirnici odpadkov podjetja Salomon prekipelo. Civilna iniciativa je na shodu zahtevala nadzor nad obratom in novo lokacijo zanj, od pristojnih pa, da zagotovijo varno in zdravo okolje.

Kupi embalaže še vedno tam, kjer so bili pred meseci

Večina kupov odpadne embalaže, ki se na komunalah po vsej državi nabirajo že več let, je še vedno tam, kjer je bila pred nekaj meseci.

Ob svetovnem dnevu Zemlje opozorila glede pospešenega izumiranja vrst

Svetovni dan Zemlje je letos posvečen zaščiti ogroženih živalskih in rastlinskih vrst. Smo v obdobju največjega izumrtja vrst v zadnjih 60 milijonih let, kar je posledica človeške dejavnosti, opozarjajo pri Earth Day Networku.

Bliža se konec brezplačnega polnjenja električnih avtomobilov

Uporaba polnilnic za električne avtomobile stalno narašča, saj je tovrstnih vozil vedno več. Lastniki so kot eno glavnih prednosti avta na elektriko navajali prav brezplačno polnjenje baterije, ki pa počasi postaja plačljivo.

Iz Ljubljanice potegnili tono smeti, tudi otroške vozičke in skuter

Potapljači društva Vivera in Slovenske potapljaške zveze so pred svetovnim dnevom Zemlje znova organizirali čiščenje Ljubljanice in njenih nabrežij. Iz reke so potegnili več kot tono smeti, med drugim kolesa, prometne znake, smetnjake in otroške vozičke.

V Lenartu po petkovem požaru zahteve za ustavitev delovanja sortirnice odpadkov

Občina Lenart od pristojnih služb zahteva ustavitev delovanja sortirnice odpadkov podjetja Salomon, kjer je v preteklih dneh kar dvakrat zagorelo. Civilna iniciativa med tem za torek zjutraj pripravlja protestni shod.

V sortirnici odpadkov po obisku ministra spet zagorelo: dva gasilca poškodovana

Okoljski minister Simon Zajc si je skupaj z lenarškim županom Janezom Krambergerjem ogledal posledice nedeljskega požara v sortirnici odpadkov, ki jo upravlja podjetje Salomon. Kmalu po ministrovem obisku je v sortirnici znova zagorelo.

Pozabljene kosti pripadajo novo odkritemu gigantskemu levu

Novo vrsto velikanskega sesalca so identificirali po analizi kosti, ki so bile desetletja shranjene v predalniku nacionalnega muzeja v kenijski prestolnici Nairobi.

Foto: Konj in biki "gnili pri živem telesu v lastnih iztrebkih"

Društvo za zaščito konjev je objavilo fotografije konja in bikov, ki jih je lastnik očitno zanemarjal. Inšpekcija je bila prisiljena konja usmrtiti.

"Populaciji medveda in volka se ne moreta širiti brez nadzora"

Država si po mnenju Kmetijsko-gozdarske zbornice Slovenije ne more privoščiti, da bi populaciji volka in medveda prepustili naravnemu razvoju, s tem pa oporeka odločitvi upravnega sodišča, ki je delno ugodilo tožbi proti odstrelu medvedov.

O odstrelu medvedov bo morala vlada znova odločati

Upravno sodišče je delno ugodilo tožbi okoljevarstvene organizacije Alpe Adria Green proti državi v primeru načrtovanega odstrela medvedov.

Mikroplastika potuje tudi z vetrom

Znanstveniki so doslej domnevali, da majhni delci plastike po svetu "potujejo" predvsem po rekah in morjih, analize v francoskih Pirenejih pa so pokazale, da jih daleč nosijo tudi zračni tokovi.

Izgubljena žival: tigrasto-bel muc (Lj.)

Izgubil se je tigrasto-bel muc na območju Ljubljane.

Dve možnosti rešitve vprašanja hidroelektrarn na Muri

Okoljsko ministrstvo, ki nasprotuje hidroelektrarnam na Muri, vidi dve možnosti rešitve: ali vlada ustavi prostorski načrt ali pa gradivo dopolni z nadomestnimii ukrepi in pusti investitorju, da se odloči, ali jih je pripravljen izvesti.

Izgubljena žival: črn muc (Slovenske Konjice)

Izgubljen črn muc na območju Slovenskih Konjic.

Izgubljena žival: psička pasme bernski planšar (Zg.Kungota)

Izgubljena psička pasme bernski planšar.

Nad podnebne spremembe na Ajdovskem z zelenimi protivetrnimi pasovi in namakanjem

Zaradi vse očitnejših podnebnih sprememb so se v Občini Ajdovščina pridružili projektu za oblikovanje ukrepov, da bi se izognili negativnim učinkom podnebnih sprememb v kmetijstvu na območju Vipavske doline.

Hrvaška želi za trikrat povečati rabo obnovljivih virov energije

Hrvaška namerava v naslednjih tridesetih letih z obnovljivimi viri zadostiti 90 odstotkom potreb po energiji, pri čemer naj bi v investicijah vetrno energijo prehitela sončna.

Arso: Zaradi obilnih padavin mogoče poplave do petka

Od popoldneva pa vse do petka lahko hitro in močno narastejo posamezne manjše reke in hudourniški vodotoki na širšem območju osrednje in vzhodne Slovenije, opozarja Arso.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...