Okolje - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Okolje - Arhiv
Proti večeru so na severu države napovedane močnejše nevihte Čez dan bo še sončno in vroče, popoldne in zvečer pa so na severu in severovzhodu že mogoče močnejše nevihte, v petek zjutraj bo izrazito hladna fronta zajela vso Slovenijo.
Leto 2050: toplejše podnebje, skoraj 10 milijard ljudi in neizmerno upanje Leto 2050 je še daleč, prav zato se pogosto niti ne zavedamo, da s številnimi dejanji že danes krojimo usodo naših zanamcev v prihodnjih desetletjih. V podkastu Številke
V Pomurju pričakujejo za 30 odstotkov manj pridelka pšenice glede na lani V Pomurju bo zaradi slabih vremenskih razmer letošnji pridelek pšenice po prvih predvidevanjih manjši za od 20 do 30 odstotkov, slabša kot lani naj bi bila tudi kakovost, dogovora o cenah v žitni ...
Poginila Puan, najstarejša orangutanka na svetu V avstralskem živalskem vrtu je v 63. letu starosti poginila najstarejša sumatrska orangutanka, ki je za seboj zapustila 54 potomcev.
Prihaja občutna ohladitev Po zadnjih vročih dneh, ko temperature dosegajo tudi 30 stopinj Celzija, prihaja občutna ohladitev. Tudi konec tedna, ki se bo podaljšal s prazničnim ponedeljkom, ne bo vroč.
Muha, ki se ohlaja z napihovanjem mehurčkov Z visokimi temperaturami se morajo spopadati tudi žuželke. Muha chrysomya megacephala je razvila poseben sistem ohlajanja - hladi se z napihovanjem velikih mehurčkov, ki jih nato znova posesa vase.
Ljubljana proti plastičnim vrečkam: Bi zmogli brez njih? Trgovci in gostinci v ljubljanskem mestnem središču so v okviru akcije proti plastičnim vrečkam pozvani, naj strankam ponujajo izključno papirnate in biorazgradljive vrečke.
"S kužkom moramo nujno preživeti kakovosten prosti čas, ne glede na pasmo!" V Mostecu v Ljubljani je bila že osma dobrodelna prireditev Nori na kosmatince, ki ga organizira društvo Animal Angels.
Šibek potresni sunek čutili v Trebnjem, Mirni Peči in Žužemberku Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so ob 17.48 zaznali šibek potresni sunek z žariščem potresa 41 kilometrov vzhodno od Ljubljane, v bližini Trebnjega, kažejo prvi podatki.
Otroci, ki vzljubijo gozd, so do narave spoštljivi, tudi ko odrastejo Skozi gozdno pedagogiko skušajo na Gozdarskem inštitutu Slovenije gozd in spoštljiv odnos do narave približati najmlajšim, zato pod svoja drevesa večkrat povabijo šole in vrtce.
Najstnik je kot mlada koza – trmast in svojeglav, a želi si bližine Terapevtsko zdravljen je s pomočjo živali je v Sloveniji še v povojih.
Pogrešana žival: mešanka, podobna koker španjelu (Lj.) Opis živali: Izgubila se je psička mešanka, stara 2 leti, podobna koker španjelu, črna z rjavimi tačkami in rjavim gobčkom, dve rjavi lisi nad očmi.
Toča v Črnomlju: Vlada izreka posebno priznanje gasilcem in civilni zaščiti Občina Črnomelj je v sredo začela zbirati vloge za prijavo škode, nastale na stavbah zaradi petkovega močnega neurja s točo. Vlada pa je izrekla priznanje vsem, ki so po toči posredovali in pomagali.
Antarktika pospešeno izgublja led, kar 200 milijard ton letno Sateliti, ki nadzirajo stanje Antarktike, kažejo, da ta celina vsako leto izgubi okoli 200 milijard ton ledu.
Nevihte povzročale težave v Pomurju. Do sobote naj jih ne bi bilo več. Močnejše nevihte so v sredo zvečer povzročile nekaj težav tudi v Pomurju, voda je zalivala kleti stavb, avtomobil je obstal v vodi. Arso novih neviht do sobote ne pričakuje.
Deroča voda v Šmarju pri Jelšah V delih Dolenjske in Posavja je popoldne padavinska voda zalila nekaj stavb.
Foto in video: Neurja so se tokrat znesla nad Zasavjem in Dolenjsko Po državi se pojavljajo številne nevihte. Nekatere izmed njih so že vključevale točo, druge pa po Arsovih podatkih prinašajo veliko verjetnost zanjo.
Najdena žival: papiga skobčevka (Lj.) Opis živali: Papiga skobčevka. Kje je bila žival najdena? V Ljubljani (Murgle/Trnovo). Kdaj je bila žival najdena? 11.06.2018. Kontaktni podatki najditelja: 040/742-042
Slovensko morje onesnažuje plastika, ne pa kemikalije Slovensko morje je z vidika kemijskih spojin zelo čisto, posodobljeni čistilni napravi na Obali uspešno prečiščujeta komunalne odplake, vseeno pa se pri nas zadržuje več mikroplastike kot drugje po ...
Nemoten pouk v Črnomlju, v vrtcu Čardak le nekaj več kot tretjina otrok Starši so v ponedeljek v črnomaljski vrtec Čardak, ki je bil v neurju s točo močno poškodovan, poslali le nekaj manj kot 50 od 130 otrok, ki so jih tam začasno razporedili v novi del objekta, ...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Izbor
Kazalo