Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

Okolje - Arhiv

Čebele se lahko naučijo računati

Avstralski in francoski znanstveniki so ugotovili, da se lahko čebele naučijo seštevati in odštevati. Na podlagi teh ugotovitev bi lahko izboljšali hitro učenje pri umetni inteligenci.

Več kot milijon evrov za urejanje prostorskih podatkov na obmejnem območju Slovenije in Italije

Prostorski podatki so del našega vsakdana, pa če smo lastniki nepremičnine ali ne. Prav zato je pomembno, kako je urejena dostopnost, usklajenost in uporabnost podatkov in evidenc.

Ris Goru čaka na selitev v Slovenijo

V Romuniji so v past ujeli prvega risa za preselitev v Slovenijo. Ris, ki so mu dali ime Goru, zdaj čaka v karanteni, obora v Sloveniji, v kateri se bo privadil na novo okolje, pa že stoji.

Na Jesenicah stanovalci investirali v prvo sončno elektrarno na bloku

Skupina GEN-I je na Jesenicah odprla prvo sončno elektrarno na kakšni večstanovanjski stavbi v Sloveniji, naložba, vredna 36.400 evrov, se bo lastnikom povrnila v sedmih letih.

Kitajska za turiste zaprla bazni tabor pod Mount Everestom

Kitajski organi so se zaradi vse večjih problemov z odpadki odločili, da za obiskovalce, ki nimajo alpinističnih dovoljenj, zaprejo bazni tabor pod Mount Everestom.

Prodaja plastičnih vrečk v trgovinah le še do septembra

Minister za okolje in prostor Jure Leben se je v sredo sestal s trgovci. Osrednja tema pogovora so bile plastične vrečke in dogovorili so se, da jih na prvi letošnji šolski dan po trgovinah ne bo več mogoče kupiti.

Leben: Ne bom pokleknil, nadaljeval bom urejanje na področju odpadkov

"Jasno moramo vedeti, da moramo za tisto, kar damo na trg, odgovarjati," je glede odločitve, da gre ministrstvo za okolje in prostor v pripravo novega zakona o odpadkih, dejal Jure Leben. Hkrati želi odpreti javno razpravo o izgradnji sežigalnice.

Slovenski les je debel in drag

Na licitaciji najvrednejšega lesa v Sloveniji se najbolje prodaja javor rebraš, njegov les namreč uporabljajo za opremljanje jaht ali za ohišje violin. Dobro se prodajajo tudi oreh, hrast, macesen in "resonančna" smreka.

Se nam obeta legalizacija peči s prevelikimi izpusti?

Dimnikarji opozarjajo, da pri svojem delu pogosto naletijo na peči, ki imajo prevelike izpuste, so predelane ali nimajo vse potrebne dokumentacije.

Globalna študija: Žuželke bi v 100 letih lahko izumrle, kar bi povzročilo katastrofo

Število žuželk se hitro zmanjšuje, kar bi lahko privedlo do "katastrofalnega zloma naravnih ekosistemov": več kot 40 odstotkov vrst žuželk se zmanjšuje, tretjina jih je že ogroženih, kaže raziskava.

V londonskem ZOO-ju samec tigra ubil samico na prvem zmenku

V londonskem živalskem vrtu je tiger, ki so ga pripeljali iz danskega safariparka, da bi postal partner tigrice Melati, dolgoletne atrakcije živalskega vrta, to do smrti raztrgal.

Nizozemce vznemirja 20.000 poginulih ptic ob obali

Ob nizozemski obali je v zadnjih tednih poginilo kar okoli 20.000 tankokljunih njork, a vzroka ne poznajo. Ugibajo, da je bilo zanje usodno razlitje s tovorne ladje MSC Zoe, s katere je januarja letos padlo 345 zabojnikov.

Pod ledenikom na Antarktiki ogromna votlina, ki kaže na hitro tajanje ledu

Znanstveniki so na dnu ledenika na Antarktiki odkrili ogromno votlino, veliko 40 kvadratnih kilometrov, kar pomeni, da se plast ledu taja še hitreje, kot so predvidevali.

Nova Zelandija: Divji požar se zaradi močnih vetrov hitro širi

Na južnem otoku Nove Zelandije se je razplamtel velik gozdni požar, ki je uničil že več tisoč hektarjev površin, zaradi njega pa so evakuirali prebivalce okoli 100 hiš.

V zamrznjenih tjulnjih iztrebkih našli delujoč USB-ključek

V iztrebkih redkega antarktičnega tjulnja so našli povsem delujoči USB-ključek, novozelandski znanstveniki pa zdaj iščejo njegovega lastnika.

Znanstveniki opozarjajo na tajanje ledenikov na Himalaji

Če se izpusti toplogrednih plinov v svetu ne bodo znižali, bi se lahko do leta 2100 stajali dve tretjini ledenikov v Himalaji, so posvarili znanstveniki.

Škocjanske jame zaradi odstranjevanja blata, vej in debel zaprte

V močnem deževju konec tedna narasla reka Reka ni poškodovala samih Škocjanskih jam, infrastrukturo pa, zato bodo jame zaradi odstranjevanja škode do petka zaprte.

V zadnjih 100 letih je človek uničil več kot dve tretjini mokrišč

Mokrišča zadržujejo vodo med poplavami, predstavljajo pomembno zalogo pitne vode med sušnimi obdobji, bogatijo podtalnico in zagotavljajo domovanje številnim rastlinskim in živalskim vrstam.

Voda je zalivala kleti, zaradi poplavljenih cestišč in plazov je bilo zaprtih več cest

Kot so napovedali hidrologi, je dež v noči na nedeljo povzročal preglavice. Gasilci so bili zaposleni s črpanjem vode iz objektov. V okolici Ilirske Bistrice in Vipave sta poplavljali reki Reka in Vipava. Sprožili so se tudi 3 manjši zemeljski plazovi.

Ponoči še močne padavine, ki bodo do jutra oslabele

Agencija RS za okolje opozarja, da se bodo ponoči padavine na jugu in zahodu Slovenije še okrepile, zato lahko poplavljajo nekateri vodotoki. Meja sneženja se bo spustila do okoli 800 m nad morjem. Do jutra bodo padavine oslabele.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...