Foto: BoBo
Foto: BoBo

Kot opozarja agencija za okolje, je burja na izpostavljenih legah na Primorskem v sunkih presegala hitrost 100 kilometrov na uro.

Močna burja povzroča težave v prometu. Na regionalni cesti Manče–Vipava več prevrnjenih tovornih vozil močno ovira promet, na prometnoinformacijskem centru pa voznike opozarjajo, naj upoštevajo omejitve zaradi močnih sunkov burje.

V dopoldanskem času je burja prevrnila štiri tovorna vozila in kombi s priklopnim vozilom, ki niso upoštevali omejitev. Kot so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica, je ob 7.21 na regionalni cesti pred Podnanosom močan sunek burje prevrnil tuj kombi s priklopnim vozilom, na katerem je bila naložena počitniška prikolica. Ob tem 45-letni voznik, državljan Romunije, in sopotnik nista bila poškodovana.

Na prevrnjen tovornjak so novogoriški policisti naleteli tudi ob 9.42, ko se je v bližini Podnanosa prevrnilo tuje tovorno vozilo, ki ga je vozil 61-letni voznik iz Srbije. Vozil je na cesti Podnanos–Vipava, v prometni nesreči pa ni bil poškodovan. Na regionalni cesti Vipava–Manče se je ob 10.40 prevrnil tovornjak s priklopnikom hrvaških registrskih oznak, ki ga je vozil 23-letni voznik, državljan Hrvaške. Zaradi lažje poškodbe je bil odpeljan v Zdravstveni dom Ajdovščina.

Prav tako je zaradi burje zaprta primorska avtocesta med priključkoma Kastelec in Kozina proti Ljubljani. Promet je preusmerjen na regionalno cesto Kastelec–Kozina.
Na vipavski hitri cesti med razcepom Nanos in priključkom Selo ter na regionalnih cestah Vipava–Ajdovščina in Razdrto–Podnanos–Manče–Vipava pa velja prepoved za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami.