Foto: TV Slovenija
Foto: TV Slovenija

Zaradi številnih snežnih plazov je bila cesta več dni zaprta in so bili številni prebivalci odrezani od sveta. Kot je dodal, bo morda prihajalo le še do krajših občasnih zapor, saj dela še vedno potekajo na območjih plazov.

Neprevozna tako ostaja le še občinska cesta od Soče do Vasi na Skali, vendar Melinc upa, da bo tudi na tem odseku kmalu vzpostavljena vsaj interventna pot.

Zaradi zapore ceste so bili prebivalci nekaterih vasi in zaselkov odrezani od sveta.

V preteklih dneh je na Bovškem zaradi obilnih padavin nastalo več velikih plazov. Prvi je v petek zjutraj zasul cesto pri odcepu za Lepeno. Ko so jo očistili, pa se je nedaleč stran sprožil še en plaz. Ko so čistili tudi tega, se je znova sprožil prvi plaz. Skupaj so se na cesto usuli trije. Ker se je vreme konec tedna stabiliziralo in so se temperature spustile, so v nedeljo lahko začeli sanacijo zasutih cestišč.

Zaradi zemeljskega plazu pa je za promet zaprta tudi cesta Libušnje-Vrsno v Občini Kobarid. Obvoz je urejen. Danes si je plazoviti teren ogledal tudi geolog, sedaj pa se bodo na občini odločili o njeni sanaciji. Ta naj bi se začela že v sredo.