Foto: CZ občine Bovec
Foto: CZ občine Bovec

Poveljnik občinskega štaba Civilne zaščite Bovec Edi Melinc je sporočil, da jim za torek ostaja le še plaz na lokalni cesti od Soče do Vrsnika in zaselka Na Skali. Tam je nekaj domačinov še vedno odrezanih od sveta.

Sorodna novica Cesta do Loga pod Mangartom znova prevozna; intervencijska pot tudi do Trente

Nadaljevali bodo tudi še z odstranjevanjem snežnih nanosov na cesti proti Trenti in urejanjem le-te. Glavna cesta Bovec–Trenta je še naprej zaprta za promet, saj je zagotovljena le tako imenovana interventna pot.

Trije plazovi

Že v soboto je cestnim službam z gradbeno mehanizacijo uspelo prebiti plaz med Bovcem in Logom pod Mangartom. V nedeljo dopoldne so odstranili še več snežnega nanosa s kamenjem in drevesi, kar je omogočilo odprtje ceste.

V preteklih dneh je na Bovškem zaradi obilnih padavin nastalo več velikih plazov. Prvi je v petek zjutraj zasul cesto pri odcepu za Lepeno, ko so jo očistili, pa se je nedaleč stran sprožil še en plaz. Ko so čistili tega, se je znova sprožil prvi plaz. Skupaj so se na cesto usuli trije. Ker se je vreme konec tedna stabiliziralo in so se temperature spustile, so v nedeljo lahko začeli sanacijo zasutih cestišč.

Foto: TV Slovenija/Miloš Batistuta
Foto: TV Slovenija/Miloš Batistuta
Snežni plazovi v Trenti
Težave zaradi plazov imajo tudi v Črni na Koroškem
Na Veliki planini naj bodo previdni zlasti turni smučarji