Foto: BoBo
Foto: BoBo

Zbudili smo se v deževno četrtkovo jutro in padavine ne bodo ponehale. Sneži trenutno na višjih legah v severu države. Blaž Šter, dežurni vremenoslovec na Arsu, je za Val 202 pojasnil, da pričakujejo postopno spuščanje meje sneženja. "Dež bo prešel v sneg najprej na zgornjem Gorenjskem in Koroškem, zvečer se bo tudi v notranjosti sneg začel mešati z dežjem." Ponoči se bodo padavine okrepile na jugu države, kjer bo snežilo – na Kočevskem, Notranjskem in delu Dolenjske lahko zapade do 10 centimetrov snega. Po nižinah bo snežna odeja marsikje precej skromnejša.

Vreme konec tedna: malo mešano

Do jutra bodo padavine povsod ponehale. V petek popoldne se bo pokazalo sonce, na Primorskem bo vetrovno. Dnevne temperature bodo od 0 do 5 stopinj Celzija, na Primorskem do 9.

V soboto bo po nižinah megla, popoldne se bo pooblačilo. Jutro bo hladno. V nedeljo pa znova padavine – najprej dež, ki bo nato prehajal v sneg. V višjih legah pa se bo snežna odeja kopičila.

Zaradi padavin naraščajo reke po državi. V manjšem obsegu je mogoče razlivanje Ljubljanice na Barju. Dopoldne lahko poplavi tudi morje.

Zaradi razmočenih cest in slabše vidljivosti bodite previdni v prometu.

Šibek potresni sunek v bližini Jelšan

Ob 6.55 so seizmografi zaznali šibek potresni sunek, magnitude 3,0. Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa 63 kilometrov južno od Ljubljane, v bližini Jelšan. Ob 7.02 je na istem območju nastal še šibkejši potres. Čutili so ga posamezni prebivalci Postojne, Pivke, Knežaka, Ilirske Bistrice, Ribnice, Loškega Potoka in okoliških naselij, so še sporočili iz Urada za seizmologijo in geologijo pri Agenciji RS za okolje.