Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Konec tedna bo deževen predvsem v zahodnem in tudi osrednjem delu države, manj padavin pa bodo imeli na vzhodu, kjer bo po napovedih vremenoslovcev sprva še večinoma suho. "Čez dan je pričakovanega kar veliko jugovzhodnega vetra," je v pogovoru za Val 202 dejal Arsov vremenoslovec Blaž Šter. Kot je dodal, lahko sunki v vzhodnem delu države dosežejo tudi do 60 ali 70 km/h, vetrovno pa bo tudi drugje po Sloveniji. Temperature se bodo gibale med 10 in 15 stopinjami Celzija.

Vremenska napoved

Podrobnejšo vremensko napoved lahko preverite tukaj.

Podobno vreme se bo nadaljevalo tudi v soboto, pri tem pa lahko v različnih delih države nastanejo kar velike razlike v količini padavin, ki bodo naraščale od zahoda proti vzhodu. "Padavine se bodo na zahodu še nekoliko okrepile, na severovzhodu pa bo do večera ostalo suho, tam bo dežja najmanj," je napovedal Šter. Sobota bo večinoma deževna tudi v osrednjem delu države, a bodo padavine prekinjala krajša suha obdobja.

Padavine se bodo v nedeljo razširile, v ponedeljek pa ponehale

V nedeljo se bo dež razširil nad vso Slovenijo. "Pričakujemo, da se bodo dopoldan pojavljale plohe, popoldan pa bodo padavine že nekoliko oslabele," je napovedal Šter. Ob tem bo v nedeljo kakšna stopinja manj kot dan pred tem. Po napovedih Arsa se bodo temperature po državi gibale okoli 10 stopinj Celzija.

Dež bo nato ponehal v ponedeljek, v torek pa se bo razjasnilo. "Kaže, da bo ta fronta sicer precej šibka in ne bo prinesla kakšne drastične ohladitve in snega po nižinah – prej nasprotno, ob soncu bo še vedno kar toplo," je pričakovane vremenske razmere v prihodnjem tednu opisal Šter.

Vremenski obet za vikend potep: Pust bo moker