Fotografije prikazujejo ljudi, ki se sprehajajo čez rečno strugo do Tower Rocka brez težav. Gladina vode naj bi še naprej padala najmanj prihodnja dva tedna.

Zgodnjejesensko širjenje suše v osrednjem delu ZDA je pomembno vplivalo na vodostaj reke Misisipi. V Memphisu je bila reka ta teden najnižja od leta 2012 in tretja najnižja v zgodovini. Napovedi kažejo na nadaljnji upad, na drugo najnižjo izmerjeno raven.

Ta konec tedna je merilna naprava v Osceoli v Arkansasu dosegla rekordno nizko vrednost in podrla prejšnji rekord iz julija 1988, napovedi pa kažejo, da bo reka ta teden še upadla. Dva druga bližnja merilnika sta prav tako izmerila rekordno nizke vrednosti vseh časov.

Po podatkih Nacionalne uprave za oceane in ozračje skupno več kot 40 merilnih postaj v porečju reke Misisipi poroča o nizkih vodostajih.

Bailey White, ki živi v Tennesseeju severno od Memphisa, je za CNN povedala, da še nikoli ni videla, da bi gladina reke Misisipi padla tako nizko. White je povedala, da se ona in njena družina nekajkrat na mesec odpravita s čolnom po reki, a so ga v soboto težko spravili vanjo. "Videla sem, da so vodostaji nekoliko padli – videla sem jih tudi že zelo visoke –, vendar pa jih še nikoli nisem videla tako nizkih. S svojim majhnim čolnom se sploh nismo mogli spustiti po reki, morali smo namreč preizkusiti kar pet različnih dokov, dokler nam ni uspelo. To je majhen čoln in ne sega globoko v vodo, zato smo morali biti nekajkrat posebej pozorni, sicer bi naleteli na pesek."