Foto: MMC RTV SLO/Miloš Ojdanić
Foto: MMC RTV SLO/Miloš Ojdanić

Po pojasnilih agencije bodo današnje predstavitve ponudile poljuden prikaz področij agencije, med katerimi so spremljanje in analiziranje naravnih pojavov ter procesov v okolju.

"Z informacijami o okolju, ki jih zbirajo, si lahko prebivalci Slovenije in različne ustanove pomagajo pri odločanju v različnih okoliščinah, pa naj gre za izlet, kmetovanje, poplave, onesnaženost zraka, varnost letenja, energetiko ali alergijsko občutljivost," so zapisali na agenciji.

Z napovedmi o vremenu, onesnaženosti zraka, opozarjanjem pred poplavami, snežnimi plazovi in sušo ter z bioprognozo pa agencija prispeva tudi k zmanjševanju naravne ogroženosti ljudi in njihovega premoženja. Arso večino teh nalog uresničuje v okviru nacionalnih služb za meteorologijo, hidrologijo, oceanografijo in seizmologijo.

V okviru današnjega dneva odprtih vrat se bodo v dopoldanskem času zvrstili trije ogledi, prvi z začetkom ob 8. uri, drugi ob 9.45, tretji pa ob 11.30. Zaposleni bodo obiskovalcem na razpolago tudi za obširnejša in natančnejša pojasnila.