V Ljubljani je ob močnih nalivih dopoldne padala tudi sodra. Popoldne je začelo snežiti. Foto: MMC RTV SLO
V Ljubljani je ob močnih nalivih dopoldne padala tudi sodra. Popoldne je začelo snežiti. Foto: MMC RTV SLO

Slovenijo prehaja izrazita hladna fronta s padavinami. Ob prihodu fronte so se ponekod v osrednji, zahodni in južni Sloveniji pojavljale tudi nevihte z nalivi, ki jih je lokalno spremljala sodra. Ob nagli in izraziti ohladitvi se je meja sneženja ponekod spustila vse do nižin.
Po poročanju vremenskega portala Neurje.si so v višje ležečih krajih razmere povsem zimske. Po napovedih portala bo ponekod zapadlo od 10 do 30 cm snega, v gorah ponekod tudi do okoli pol metra.

Dež, sneg in veter so povzročili nekaj nevšečnosti v različnih delih države. Med drugim je uprava za pomorstvo popoldne za slabo uro zaradi močnega vetra zaprla koprsko pristanišče za tovorni promet, kažejo podatki centra za obveščanje. V Trbovljah so popoldne posredovali gasilci. S strehe poslovnega objekta je namreč visel večji kos pločevine in ogrožal mimoidoče. Tamkajšnji prostovoljni gasilci so kraj dogodka zavarovali do prihoda vzdrževalne dežurne službe upravljavca objekta.

V razdelilni transformatorski postaji Ruše pa se je nekaj po 13. uri zgodil izpad na elektroomrežju na izvodu VOD Kamnica. Brez električne energije je bilo 2350 odjemalcev, delavci Elektra Maribor pa so napako že odpravili, navaja center za obveščanje, kjer pa razloga za izpad ne navajajo.

Težave tudi v prometu

Zaradi močnega sneženja prometnoinformacijski center na cestah čez prelaze in na višje ležečih cestah na Gorenjskem in na severnem Primorskem priporoča uporabo verig. Kot so ob 10. uri sporočili z Arsa, je bila meja sneženja dopoldne na okoli 1000 metrih nadmorske višine. Cesta čez prelaz Vršič je zaradi zimskih razmer zaprta.

Padavine bodo popoldne od severa slabele in do večera že večinoma ponehale.