Prestrašeni prebivalci Larise. Foto: EPA
Prestrašeni prebivalci Larise. Foto: EPA

Potres so čutili prebivalci osrednje in severne Grčije, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Po potresu je na ulice mest Larisa in Trikala zbežalo več tisoč ljudi. Med najbolj prizadetimi je mesto Tirnavos, je sporočila grška civilna zaščita.

Epicenter potresa je bil 2,5 kilometra oddaljen od mesta Tirnavos severozahodno od Larise, kjer so bile poškodovane številne zgradbe, med njimi tudi šole. "Toda na srečo za zdaj ni poročil o žrtvah," je dejal župan tega mesta Yannis Kokkouras. "Šola je bila poškodovana. Učitelji so otroke zelo hitro evakuirali iz stavbe in žrtev ni bilo," je dejal.

Guverner pokrajine Tesalija Kostas Agorastos je za AFP dejal, da je bilo po prvih ocenah poškodovanih okoli sto zgradb. Napovedal je še, da bodo za tiste, katerih domovi so poškodovani, na stadionu v kraju Damasi postavili šotore.

Potresu so sledili še najmanj trije popotresni sunki, pri katerem so pri enem izmerili magnitudo 4. Oblasti so prebivalce opozorile, da bi jim lahko sledilo še več popotresnih sunkov.

Poškodovane so številne zgradbe. Foto: EPA
Poškodovane so številne zgradbe. Foto: EPA