Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

"Neugodno stacionarno proženje večcelične nevihte v trikotniku med Domžalami, Vranskim in Trbovljami. Na radarski sliki je večinoma 'le' rdeče barve, a v takem vemo, da monsunsko pada. Jutri kaže, da bo takšnih dogodkov še več," je na Twitterju zapisal vremenoslovec Arsa Blaž Šter.

Uprava za zaščito in reševanje navaja, da so na območju Lukovice zaprli eno izmed lokalnih cest zaradi posedanja. Meteorna voda ogroža stanovanjsko hišo na območju Kamnika. Gasilci PGD Radomlje so na dvorišču večstanovanjskega objekta iz jaška izčrpali večjo količino meteorne vode, ki je ogrožala stavbo. V Zagorju ob Savi so bila aktivirana štiri prostovoljna gasilska društva in enota PRS Trbovlje za reševanje iz vode.

Ponoči so plohe povsod ponehale.

V četrtek bo dopoldne delno jasno, sredi dneva in popoldne pa spremenljivo oblačno s plohami in nevihtami. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 14, ob morju okoli 16 stopinj Celzija. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 25, na Goriškem do 27 stopinj Celzija.

V petek in soboto se bo nadaljevalo nestanovitno vreme s krajevnimi plohami in nevihtami, ki bodo nastajale predvsem sredi dneva in popoldne.