Zasneženi New York. Foto: Reuters
Zasneženi New York. Foto: Reuters

Ob Atlantski obali se spopadajo z ledenim dežjem, močno sneži v New Yorku, Bostonu in po Novi Angliji, v Severni Karolini pa grozijo poplave na obalnem območju in celo tornadi.

Na severovzhodu so odpovedali vse polete z newyorških in drugih letališč. V Virginiji je brez elektrike ostalo najmanj 42.000 odjemalcev, v New Jerseyju pa najmanj 12.000. "Če ni eno, je pa drugo, ali oboje skupaj," je razmere opisal guverner New Jerseyja Phil Murphy, newyorški župan Bill de Blasio pa je dejal, da bi lahko bila to "največja snežna nevihta v zadnjih letih". "Prosim, vzemite opozorila resno," je pozval prebivalce.

New York in druga večja mesta se spopadajo z dodatno težavo pri pluženju, saj so oblasti zaradi pandemije covida-19 restavracijam dovolile, da na ulicah in avenijah postavijo zasilne odprte, zaprte ali napol odprte stojnice za strežbo na prostem. Trajekti ne vozijo.

V Virginiji se je zgodilo najmanj 200 prometnih nesreč. Pensilvaniji je nekega moškega do smrti povozil snežni plug. Zaradi silovitega vetra so ponekod zaprli šole in mesta za testiranje na okužbo z novim koronavirusom, oteženo je tudi razdeljevanje cepiva proti covidu-19.

Vremenoslovci so posvarili pred "nevarnimi, če ne nemogočimi potovalnimi razmerami in občasnimi izpadi električne energije". V nekaterih delih države naj bi zapadlo več snega kot celo lansko zimo.

V galeriji si oglejte prizore zasneženega New Yorka.