Zasneženo jutro v naselju Studenčice v občini Radovljica na Gorenjskem. Foto: BoBo
Zasneženo jutro v naselju Studenčice v občini Radovljica na Gorenjskem. Foto: BoBo

Sneg je pobelil tudi nekatere višje predele, kjer že dolgo ni snežilo. Na Krvavcu denimo je zapadlo okoli 13 centimetrov snega, na Kredarici, Voglu in Pavličevem sedlu pa po 10 centimetrov.

"Največ snega je ponoči zapadlo v severni, severozahodni Sloveniji, kjer se je meja sneženja približala nižinam. Ob teh močnejših padavinah je dež prešel v sneg. Marsikje so videli te ostanke snega zgolj na ohlajenih površinah, tla so precej topla, tako da se je marsikje stalil. Je pa res, da kjer je ostal, se bo v prihodnjih urah stopil," je za TV Slovenija pojasnila Veronika Hladnik Zakotnik iz Agencije za okolje.

V naslednjih dneh se bo meja sneženja postopno zviševala. "Meja sneženja danes zjutraj je še na 400 metrih, čez dan pa se bo dvignila na okoli 800 metrov, juti pa bo še višje, kajti grelo se bo v višinah," je povedala Hladnik Zakotnik.

Ob koncu tedna nas čaka bolj oblačno vreme z občasnimi padavinami. "Še danes je mogoč občasen rahel dež, tudi jutri od jutra se padavine ponovno krepijo na zahodu in se razširijo nad večji del države. Popoldne slabijo in ponekod predhodno ponehajo, ampak v nedeljo zjutraj se ponovno na zahodu krepijo, prešla nas bo še ena vremenska motnja, tako da bo nedelja najbolj oblačna in deževna, količine padavin bodo najvišje."

Dele Gorenjske in Koroške pobelil sneg