Neurja z močnimi nalivi po Sloveniji

V občini Domžale je popoldne močnejše neurje zajelo širše območje Jarš, Rodice in Vira ter središče Domžal. Zalitih je bilo več kleti in garaž, meteorna voda je ogrožala več objektov.

Na območju občine Lukovica je močnejše neurje zajelo širše območje vasi Rafolče. Zalitih je bilo več kleti in garaž, tudi tam je meteorna voda ogrožala več objektov.

Neurje z nalivi in točo je popoldne zajelo območje občine Radlje ob Dravi. Prostovoljni gasilci so iz kletnih prostorov stanovanjskih objektov na območju Radelj in Vuhreda izčrpali meteorno vodo. Delavci cestnega podjetja Voc Celje pa so z regionalne ceste Dravograd–Maribor v občini Podvelka na dveh lokacijah odstranili podrta drevesa, ki so ovirala promet.

Veliko dela so imeli tudi štajerski gasilci. Med drugim so o več podrtih drevesih, zalitih kleteh, tudi o plazovih poročali z območja Selnice ob Dravi, Ruš, Rač in Frama, Maribora, Pesnice, Poljčan ter Lovrenca na Pohorju.

Toča na brniškem letališču. Foto: Arso/Twitter
Toča na brniškem letališču. Foto: Arso/Twitter

Zalite kleti in garaže

Na območju občine Slovenske Konjice je bilo zalitih več kleti in garaž, meteorna voda je ogrožala več objektov.

Tudi občino Gornja Radgona je zajelo močno neurje. Tam je strela udarila v drevo, ki je zagorelo, požar so pogasili gasilci. Ti so pomagali tudi pri prečrpavanju meteorne vode iz več objektov, tudi v naselju Pušča na območju Murske Sobote.

O poplavljenih objektih in blatu na cestah so poročali tudi iz Trebnjega, kjer so posredovali gasilci in delavci komunale. Tudi na območju Novega mesta je neurje naneslo blato na več cest, poplavljen je en objekt. Več objektov je bilo poplavljenih na območju Mirne Peči.

Na območju občine Mislinja plaz ogrozil stanovanjsko hišo

Zaradi močnega deževja se je na območju Kozjaka v Občini Mislinja v četrtek sprožil zemeljski plaz, ki je po podatkih centra za obveščanje ogrozil stanovanjsko hišo, zato so stanovalci noč preživeli pri sorodnikih. Gasilci so s folijo prekrili približno 600 kvadratnih metrov plazišča. Med posredovanjem je prišlo do zdrsa intervencijskega vozila.

Konec tedna spremenljivo oblačno, ponekod krajevne plohe

Danes bo pretežno jasno, zjutraj bo ponekod po nižinah še megla ali nizka oblačnost. Čez dan bo v notranjosti občasno zmerno oblačno. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 23 °C. Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno, predvsem popoldne bodo krajevne padavine. Na Primorskem bo zapihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 11, najvišje dnevne od 14 do 18, na Primorskem do 23 °C.

V nedeljo in ponedeljek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne bodo krajevne plohe.

Huda ura tudi v Pomurju