Foto: Reuters
Foto: Reuters

Nevihta Bella, ki je na Otoku povzročala težave že v soboto, je s seboj prinesla sunke vetra, ki so ponekod presegali 150 kilometrov na uro. Samo v Walesu je bilo brez elektrike 21.000 gospodinjstev.

Po celotnem otočju so v veljavi številna opozorila zaradi možnosti poplav, močnega vetra, za dele Walesa, Anglije, Škotske in Severne Irske pa tudi zaradi snega in ledu, poroča britanski BBC.

Iz več delov države poročajo o zamudah v železniškem prometu, ki ga ovirajo poplave in podrta drevesa. Veter in slaba vidljivost ovirata tudi prečkanje Rokavskega preliva.
Oblasti so prebivalcem 1300 domov na jugovzhodu Anglije že predhodno svetovale, naj zaradi približevanja nevihte in nevarnosti poplave čez božične praznike zapustijo domove.

Dodatne padavine je na območju pričakovati tudi v ponedeljek.

Opozorilo prebivalcem Bretanje in Normandije

Vreme pa je številne težave povzročalo tudi na severu Francije, v obalnih regijah Bretanja in Normandija. Brez elektrike je ostalo 12.000 gospodinjstev.

Po navedbah francoskih vremenoslovcev na območju piha močan veter, na atlantski obali pa so visoki valovi. Oblasti prebivalce ogroženih območij pozivajo k posebni previdnosti.